Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Έρχονται οι Αλκυονίδες με ζέστη και ηλιοφάνεια – Πότε χαλάει ο καιρός-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Από την Τετάρτη και για το πρώτο δεκαήμερο του μήνα θα επικρατεί καλός καιρός και υψηλές θερμοκρασίες, αφού υπάρχει και θερμή εισβολή αυτήν την εβδομάδα, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει αρκετούς βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Αλλά προς το τέλος του δεκαημέρου θα έχουμε και πάλι ισχυρά φαινόμενα και μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο, περιμένουμε ισχυρό κρύο, που πιθανώς να δώσει χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Τα χιόνια δεν αποκλείεται να φτάσουν ακόμα στην Αττική, σύμφωνα με όσα προβλέπει η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτα Σπηλιοτωπούλου.

Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα ανέβει έως και 10 με 12 βαθμούς πάνω από τη μέση κλιματική τιμή, με παράλληλη απουσία βροχοπτώσεων το διάστημα 3-11 Φεβρουαρίου.

Πτωτική πορεία της θερμοκρασίας, περιμένουμε προς το τέλος του δεκαημέρου που μόλις άρχισε. Ανάλογη πορεία θα ακολουθήσει και η Θεσσαλονίκη, με θερμοκρασίες ακόμη και 10 βαθμούς πάνω από την κανονική για την εποχή και αντίστοιχα σταδιακή πτώση.

Μαρουσάκης: Υψηλές θερμοκρασίες το πρώτο δεκαήμερο του μήνα

Από το επόμενο 24ωρο και για το πρώτο δεκαήμερο του μήνα θα επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες και ο υδράργυρος θα ανέβει σημαντικά.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN TV, Κλέαρχος Μαρουσάκης με ανάρτησή του στο facebook, το ατμοσφαιρικό βουνό που αναμένεται να υψωθεί σαν ομπρέλα προστασίας πάνω από τη χώρα μας, θα μας χαρίσει έναν σχεδόν ανοιξιάτικο καιρό από το μεσημέρι της Τετάρτης και μετά όπου θα ολοκληρώσει τη δράση του το βαρομετρικό χαμηλό που μας επηρέασε τα τελευταία 24ωρα.

Αυτό το ατμοσφαιρικό βουνό θα δώσει την ευκαιρία σε θερμότερες αέριες μάζες από την κεντρική Μεσόγειο και τις ακτές της βόρειας Αφρικής να κινηθούν προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας όπου το Σαββατοκύριακο ενδέχεται να προσεγγίσουμε σε αρκετές περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Kελσίου.

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία που θα επικρατήσει πάνω από τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, θα οδηγήσει σε ένα ήπιο πεδίο ανέμων όπου σε συνδυασμό με την μεταφορά θερμότερων και υγρότερων αερίων μαζών θα ευνοήσει τον σχηματισμό ομιχλών με έμφαση τη νύχτα και το πρωί όπου είναι σε θέση να δημιουργήσουν προβλήματα. Ωστόσο, η καλοκαιρία δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια μιας και τη νέα εβδομάδα το ατμοσφαιρικό βουνό θα υποκύψει στις πιέσεις των βαρομετρικών χαμηλών από τα δυτικά και βόρεια.

H πρόγνωση των επόμενων ημερών

ΠΕΜΠΤΗ 04-02-2021

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05-02-2021

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και στα νότια δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα ξεπεράσει κατά τόπους στα κεντρικά και τα νότια τους 20 βαθμούς.

ΣΑΒΒΑΤΟ 06-02-2021

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 07-02-2021

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 08-02-2021

Μεταβολή του καιρού με νεφώσεις και βροχές κυρίως από το μεσημέρι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, ωστόσο θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

3χρονο κοpιτσάκι πίστευε ότι υπήρχαν τέρατα στο δωμάτιό της – Τελικά ήταν… 60.000 μέλισσες…

Efi Nika

24χρονη που είναι μισή παιδί και μισή ενήλικη, έγινε μοντέλο και αποστόμωσε όσους την κορόιδευαν για το σώμα της – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Προσοχή: Βάζεις ψώνια από το σούπερ μάρκετ στο αυτοκίνητό σου; Κίνδυνος να πληρώσεις τσουχτερό πρόστιμο

Efi Nika