Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Εμμηνόπαυση: 7 φυσικές λύσεις για να διαχειριστείτε τα συμπτώματα!!!ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Εμμηνόπαυση: 7 φυσικές λύσεις για να διαχειριστείτε τα συμπτώματα.

Η εμμηνόπαυση είναι η περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας που ξεκινά επίσημα 12 μήνες μετά την τελευταία της έμμηνο ρύση.

Σηματοδοτεί το τέλος της αναπαραγωγικής ζωής και μαζί της φέρνει μια σειρά από αρκετά δυσάρεστα συμπτώματα, όπως οι εξάψεις, η τριχόπτωση, το μούδιασμα στα άκρα και οι εναλλαγές της διάθεσης.

Τόσο πριν την εμμηνόπαυση, κατά την περίοδο που ονομάζεται περιεμμηνόπαυση, όσο και μετά την οριστική διακοπή της περιόδου, η δυσφορία που βιώνει η γυναίκα είναι αρκετά έντονη.

Για τη διαχείριση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης συστήνεται μια σειρά από φαρμακευτικές λύσεις, όπως η ορμονοθεραπεία, η λήψη οιστρογόνων, η χαμηλή δόση αντικαταθλιπτικών κ.ά. Σημαντική είναι όμως και η ανακούφιση που παρέχουν συνδυαστικά και οι φυσικές λύσεις που έχουν οι γυναίκες στη διάθεσή τους. Τις κυριότερες από αυτές μπορείτε να τις δείτε πατώντας επάνω στις φωτογραφίες της παρακάτω gallery.

1. Τροφές φυτικής προέλευσης: Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, καθώς και τα όσπρια είναι πλούσια σε φυτικές στερόλες, συστατικά που συμβάλλουν στην εξισορρόπηση των ορμονών παρά τη μείωση στην παραγωγή οιστρογόνων.

2. Λιναρόσπορος: Χάρη στις λιγνάνες που παρέχει, βοηθά στον ορμονικό έλεγχο και στην αντιμετώπιση πολλών από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι λιγνάνες βελτιώνουν τη λειτουργία του γαστρεντερικού, ρίχνουν την «κακή» LDL χοληστερόλη, βελτιώνουν την πνευματική διαύγεια και μειώνουν τις κρίσεις εφίδρωσης.

3. Περιορισμός καφεΐνης και αλκοόλ: Έχει παρατηρηθεί ότι τόσο η καφεΐνη όσο και το αλκοόλ επιδεινώνουν τις εξάψεις και τη νυχτερινή εφίδρωση στις εμμηνοπαυσιακές γυναίκες.

4. Σωματική άσκηση: Για να αποφύγουν την αποδυνάμωση του σκελετού και την αύξηση του σωματικού βάρους που τυπικά χαρακτηρίζουν την εμμηνόπαυση, οι γυναίκες πρέπει να ακολουθούν ένα πρόγραμμα γυμναστικής που συνδυάζει καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις και ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης.

5. Βελονισμός: Αρκετές γυναίκες έχουν παρατηρήσει μείωση στη συχνότητα και την ένταση των εξάψεών τους χάρη στον βελονισμό, αν και οι μηχανισμοί που εξηγούν την επίδραση της πανάρχαιας πρακτικής ενάντια στα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης δεν είναι απολύτως σαφείς.

6. Διάβασμα, γιόγκα: Όσο μειώνονται τα επίπεδα των οιστρογόνων μειώνονται και τα επίπεδα της σεροτονίνης, αφήνοντας τις γυναίκες ευάλωτες στην επίδραση του στρες. Έτσι, οι διάφορες τεχνικές χαλάρωσης, όπως το διάβασμα και η γιόγκα, αποδεικνύονται εξαιρετικά βοηθητικές για να αποφευχθεί η ψυχολογική καταπόνηση που φέρνει η εμμηνόπαυση.

7. Ενυδάτωση: Η επαρκής ενυδάτωση είναι αναγκαία για τη ρύθμιση της εσωτερικής θερμοκρασίας του σώματος, ώστε να μειωθεί η ένταση των εξάψεων, αλλά και για να αποφευχθεί το αίσθημα της κόπωσης και η έλλειψη συγκέντρωσης.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr  ,   Reader’s Digest

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνατε μόλις τατουάζ; Τι να κάνετε για να φροντίσετε το δέρμα σας

Efi Nika

Ποια επικίνδυνη νόσος απειλεί 9 στους 10 ενήλικες

Efi Nika

5 φράσεις που οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν λένε ποτέ στον εαυτό τους

Efi Nika