Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Eίσαι ακόμα κολλημένη με τον πρώην άντρα σου; 5 συμβουλές για να πας παρακάτω

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες: ο άνθρωπος που εμπιστευόσουν περισσότερο στον κόσμο σε πρόδωσε και σου ράγισε την καρδιά.

Χωρίσατε και εκείνος φαίνεται να προχωράει παρακάτω χωρίς να κοιτάζει πίσω του, ενώ εσύ μαζεύεις τα κομμάτια σου και αναρωτιέσαι τι έχεις κάνει λάθος…

Τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος και θα το καταλάβεις μόλις πας παρακάτω και σταματήσεις να είσαι κολλημένη μαζί του. Γι’ αυτό σταμάτα να αναπολείς το παρελθόν με τον πρώην σου και διάβασε αυτές τις συμβουλές που θα σε βγάλουν απ’ αυτό το συναισθηματικό αδιέξοδο.

Πάρε τον χρόνο σου… για να θρηνήσεις

Κάθε χωρισμός είναι σαν ένας μικρός θάνατος και χρειάζεται να πάρεις τον χρόνο σου για να διαχειριστείς τα συναισθήματα που σου προκαλεί. Υπάρχουν μερικοί που λένε ότι «ο έρωτας με έρωτα περνάει» αλλά αυτό στην καλύτερη περίπτωση θα σου αποσπάσει για λίγο την προσοχή, δεν θα επουλώσει την πληγή σου.

Πάρε τον χρόνο σου για να κλάψεις, να τσαντιστείς, να θρηνήσεις, να ξεσπάσεις – οτιδήποτε χρειάζεσαι για να αντιμετωπίσεις τη θλίψη σου. Το σημαντικό είναι ότι θα κάτσεις να σκεφτείς. Σε λίγο καιρό δεν θα νιώθεις πια πικρία, θα το έχεις αφήσει πίσω σου…

Εστίασε στον εαυτό σου

Ήρθε η ώρα να βάλεις τον εαυτό σου στο επίκεντρο και να ασχοληθείς με τις ανάγκες και τα θέλω σου. Με λίγα λόγια, ήρθε η στιγμή να σε φροντίσεις!

Πρόσεξε τη διατροφή σου, περιόρισε τη ζάχαρη και το αλκοόλ, βάλε τη γυμναστική στη ζωή σου και το κυριότερο, κοιμήσου! Ανανέωσε την γκαρνταρόμπα σου, άλλαξε τα μαλλιά σου και θέσε στόχους για τον επόμενο μήνα. Σιγά-σιγά θα τους καταφέρεις και θα είσαι γεμάτη αυτοπεποίθηση για τις όμορφες εμπειρίες που σε περιμένουν εκεί έξω.

Κάνε διάλειμμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης…

..Ή τουλάχιστον μην ακολουθείς άλλο τον πρώην σου ή οποιονδήποτε μπορεί να δημοσιεύσει κάτι γι’ αυτόν. Είναι πάρα πολύ εύκολο να πέσεις στην παγίδα να παρακολουθείς την κάθε του (διαδικτυακή) κίνηση και έτσι να πληγώνεσαι όλο και περισσότερο.

Τώρα, δώσε προτεραιότητα στον εαυτό σου. Οφείλεις να τον προστατεύσεις και να τον αγαπήσεις διπλά!

Συνειδητοποίησε ότι δεν ήρθε το τέλος του κόσμου

Όχι, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου επειδή χώρισες. Θα αγαπήσεις ξανά και πολύ. Και ίσως να βρεις το άλλο σου μισό… Ποιος ξέρει! Έχε πίστη στις ανθρώπινες σχέσεις και μην χάνεις την ελπίδα σου.

Eίναι φυσιολογικό να νιώθεις φόβο, όμως, να θυμάσαι ότι τα καλύτερα έρχονται!

Σκέψου…

Σκέψου και ονειρέψου τον επόμενο σύντροφό σου πριν αυτός εμφανιστεί στη ζωή σου. ν φτάσει. Είναι πολύ πιο εύκολο να αφήσεις πίσω σου μια σχέση και μια ανάμνηση όταν έχεις κάτι καλύτερο να περιμένεις. Μπορεί να ακούγεται απαίσιο αυτή τη στιγμή, αλλά είναι αλήθεια.

Αναρωτήσου τι θες από μια επόμενη σχέση… Τι είδους άνθρωπο θέλεις απέναντί σου και τι να σου προσφέρει. Μην φοβηθείς να ανεβάσεις τα στάνταρ σου, το αξίζεις!

 

mama365.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είμαστε όλη η οικογένεια σε σοκ»: Την κορόιδευαν τα παιδιά της γιατί αγόραζε λαχεία και κέρδισε 11.200.000 ευρώ

Efi Nika

Η ζωή είναι καλύτερη όταν τη ζεις με αληθινές φίλες

Efi Nika

Έμεινε άφραγκος επίτηδες: Εκατομμυριούχος παραχώρησε όλη την περιουσία του για να αποδείξει 1 και μόνο πράγμα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika