Newsitamea.gr
ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Έφηβη που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού δεν συμπεριλήφθηκε στη σχολική επετηρίδα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η παραλαβή του βιβλίου της επετηρίδας είναι μία παράδοση κατά τη σχολική αποφοίτηση, σε όλες τις ΗΠΑ. Όμως, για την Amanda Paeth, η παραλαβή του δεν έγινε, παρόλο που το περίμενε.

Η Paeth, που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού και είναι μαθήτρια στο Λύκειο του Mark T. Sheehan, στο Wallingford του Connecticut, παραλείφθηκε από τη σχολική επετηρίδα.

«Δεν είναι σωστό αυτό. Συμπεριλάβατε όλους τους άλλους εκτός από εμένα. Έδωσα στη δασκάλα το βιβλίο μου και έφυγα από το σχολείο. Μπορείτε να το κρατήσετε», ανέφερε η Paeth στα κοινωνικά δίκτυα. Στην επετηρίδα δεν συμπεριλήφθηκε ούτε η φωτογραφία της ούτε οι φωτογραφίες του μωρού της.

Έπειτα από επαναλαμβανόμενες κλήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και των ΜΜΕ, το σχολείο ανακοίνωσε στην οικογένεια ότι η παράλειψη της Paeth από την επετηρίδα ήταν απλώς ένα ατυχές συμβάν και πως συνέβη επειδή η γραμματεία ήταν περισσότερο επικεντρωμένη σε διαδικαστικά θέματα, όπως η σωστή ορθογραφία και η σωστή καταγραφή των γνωμικών που έπρεπε να συμπεριληφθούν.

Το σχολείο, όταν ερωτήθηκε γιατί παρέλειψε την φωτογραφία της, αποφάσισε να φτιάξει αυτοκόλλητα με την εικόνα της Paeth που οι μαθητές μπορούσαν να κολλήσουν στα βιβλία τους. Καθώς τα βιβλία έχουν ήδη διανεμηθεί, το βιβλίο της επετηρίδας της Paeth είναι το μόνο στο οποίο μπορεί να προστεθεί φωτογραφία.

«Όσοι βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού λειτουργούν όπως κι εσείς», ανέφερε η Paeth. «Γινόμαστε κι εμείς μέλη σε ομάδες. Αθλούμαστε. Παρακολουθούμε τάξεις. Μαθαίνουμε. Τόσο απλά».

Επιμέλεια κειμένου   Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου  themighty.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρό αγόρι με καρδιακή ανεπάρκεια έλαβε το δώρο που του χάρισε τη ζωή: μια νέα καρδιά

Efi Nika

Μήνας ευαισθητοποίησης απώλειας άκρων ο Απρίλιος, σε αύξηση οι ακρωτηριασμοί.

Βογιατζής Ηλίας

Λουκία Κασαμάκη: Η 11χρονη εκ γενετής τυφλή που δίνει μαθήματα ζωής – ΦΩΤΟ

Efi Nika