Newsitamea.gr
CELEBRITY ΔΥΣΛΕΞΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Η δύναμη της δυσλεξίας: επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, επιστήμονες και πολιτικοί που τα κατάφεραν παρά την αναπηρία τους!-BINTEO

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

famous1

Η δύναμη της δυσλεξίας: επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, επιστήμονες και πολιτικοί που τα κατάφεραν παρά την αναπηρία τους!-BINTEO

Όταν ήταν μικρό παιδί στο σχολείο τον κορόιδευαν ότι είναι χαζός, ότι δε καταλαβαίνει τι του λένε, ότι είναι αργόστροφος. Πως βαριέται και δε θέλει να μάθει και ότι είναι τεμπέλης! Ήθελε να μιλήσει και να τους εξηγήσει ότι δεν είναι έτσι, ότι δεν είναι αργός, χαζός ή τεμπέλης ….απλά είναι δυσλεκτικός!

Οι δυσκολίες ενός δυσλεκτικού παιδιού δε τελειώνουν όταν μεγαλώνει, καθώς ο κόσμος μας, αυτός ο ιδανικά φτιαγμένος για τους ιδανικούς, συνεχίζει να απορρίπτει την αναπηρία θεωρώντας ότι μπορεί να αποτελέσει μόνο πρόβλημα! Στον εργασιακό χώρο, στις διαπροσωπικές σχέσεις, στην ευρύτερη έννοια της ζωής!

Αυτό δε στάθηκε εμπόδιο όμως στον Τομ Κρουζ, στη Σάλμα Χάγιεκ, στον Άλμπερτ Αϊνστάιν, στον Τζει Λένο, στον Μοχάμεντ Άλι, στον Τόμας Έντισον, στον Γουίνστον Τσόρτσιλ και σε πολλούς άλλους. Ήταν ίσως και η ώθηση για τους περισσότερους να κτίσουν καριέρες αξιοζήλευτες, να φτιάξουν μυθικές περιούσιες, να κατασκευάσουν μεγάλα επιτεύγματα!

Αν το ήξεραν αυτό οι τότε συμμαθητές τους, ίσως να είχαν φροντίσει να είναι πολύ καλοί τους φίλοι, αντί να τους χλευάζουν στο σχολείο. Τα άτομα με αναπηρία όμως δε θέλουν τον οίκτο, ούτε τη συμπάθεια μας. Θέλουν την αναγνώριση για αυτό ακριβώς που είναι και ανθρώπους που να τους σέβονται στο πλάι τους. Μιλήστε στα παιδιά σας για τη δυσλεξία και ότι δε πρέπει να κοροϊδεύουν την αναπηρία. Να μάθουν να αναγνωρίζουν το διαφορετικό. Και ότι αυτό το διαφορετικό παιδί, αύριο μπορεί να είναι ο πρόεδρος της Αμερικής ή ο αγαπημένος τους σταρ!

 

Βογιατζής Ηλίας

Email: iliasvogiatzis@gmail.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

24χρονη που είναι μισή παιδί και μισή ενήλικη, έγινε μοντέλο και αποστόμωσε όσους την κορόιδευαν για το σώμα της – ΦΩΤΟ

Efi Nika

29χρονη έγκυος διαγνώστηκε με καρκίνο, είπε ΟΧΙ στην έκτρωση στις αρχές της εγκυμοσύνης και έσωσε 2 ζωές – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Η ιστορία των προσθετικών μελών και το αρχαιότερο που βρέθηκε σε μούμια!

Βογιατζής Ηλίας