Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Διαιτολόγος αποκάλυψε ποια είναι η πολυβιταμίνη της φύσης!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τα τελευταία χρόνια οι απόψεις διίστανται όσον αφορά τα αβγά. Άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι πιο υγιεινό να τρώμε μόνο το ασπράδι, ενώ άλλοι τα κατηγορούν για προβλήματα αυξημένης χοληστερίνης.

H διαιτολόγος, Tracy Lockwood Beckerman, από την άλλη τα χαρακτηρίζει «πολυβιταμίνες της φύσης».

Ένας από τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτόν τον χαρακτηρισμό είναι πως τα αβγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη (6γρ/αβγό) και περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα μας. Επιπλέον, όπως υποστηρίζει, συμβάλλουν στην καλή υγεία του εγκεφάλου χάρη στη χολίνη, που περιέχουν, ενώ είναι ακόμα πλούσια και σε σίδηρο (1mg/αβγό, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 5% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψής). Υποστηρίζει επίσης πως κάνουν δυνατά τα δόντια και τα κόκαλα χάρη στη βιταμίνη Α, που περιέχουν, ενώ είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά, που χαρίζουν λαμπερή επιδερμίδα.

Και τι γίνεται με τη χοληστερίνη; «Παλαιότερα υπήρχε η άποψη ότι ο κρόκος του αβγού αυξάνει τη χοληστερίνη και αυξάνει τις πιθανότητες εγκεφαλικού, καρδιακού κλπ», λέει η διαιτολόγος. «Αλλά πρόσφατες έρευνες δείχνουν (κυρίως) ότι τα αβγά δεν συνδέονται με την αυξημένη χοληστερόλη στο αίμα και πιθανόν να μπορούν να αυξήσουν την καλή χοληστερόλη», εξηγεί.

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διατροφή: Ποια ψάρια και θαλασσινά είναι καλύτερα για την υγεία μας

Efi Nika

Σου περίσσεψε τσουρέκι: Ο Άκης φτιάχνει γεμιστές τσουρεκομπάλες σοκολάτας, ίδιες με γνωστού ζαχαροπλαστείου – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Διαβήτης: Κινδυνεύουν να νοσήσουν όσοι τρώνε πολλά γλυκά; Οι ειδικοί απαντούν

Efi Nika