Newsitamea.gr
ΧΡΗΣΙΜΑ

Δοκιμάστε το εύκολο τρικ με το γιαούρτι

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Έληξε το γιαούρτι; Δείτε τι θα συμβεί αν ρίξετε Γιαούρτι στη λεκάνη της τουαλέτας…

Το γιαούρτι, μία από τις αρχαιότερες τροφές, είναι ένα από τα εξαιρετικά προϊόντα της μεγάλης κτηνοτροφικής παράδοσης της Ελλάδας. Παρασκευάζεται από φρέσκο γάλα το οποίο πήζει και ζυμώνεται με τη βοήθεια δύο καλοηθών βακτηρίων.

Εκτός από ασβέστιο και πρωτεΐνες,τα λεγόμενα «καλά» βακτήρια υποστηρίζουν την καλή λειτουργία του εντέρου και του ανοσοποιητικού, βελτιώνουν την πέψη και προστατεύουν από την κατάθλιψη.

Τι θα συμβεί αν ρίξετε γιαούρτι στη λεκάνη της τουαλέτας;

Δοκιμάστε σήμερα αυτό το εύκολο τρικ με το γιαούρτι και δείτε τι θα συμβεί στη λεκάνη της τουαλέτας σας

Τι θα χρειαστείτε- Για λεκάνη που αστράφτει θα χρειαστείτε απλά…λίγο ληγμένο γιαούρτι.

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε- Απλώστε ληγμένο γιαούρτι μέσα στη λεκάνη σας και αφήστε το να δράσει για όλο το βράδυ. Το επόμενο πρωί χρησιμοποιήστε μια βούρτσα για να τρίψετε την λεκάνη σας. Αυτό που θα παρατηρήσετε είναι πως το πουρί θα εξαφανιστεί χωρίς να χρειαστεί να τρίψετε ιδιαίτερα.

Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; Το γιαούρτι περιέχει προβιοτικά που βοηθούν τον οργανισμό μας να λειτουργεί σωστά…σε όλους τους τομείς. Το ίδιο συμβαίνει λοιπόν όταν βάζετε γιαούρτι σε σωλήνες και λεκάνες στο σπίτι σας.

Τα βακτήρια και τα ένζυμα που υπάρχουν μέσα στο γιαούρτι διασπούν τα λίπη και όλες τις βρομιές. Χρησιμοποιήστε, λοιπόν, το γιαούρτι για να συντηρείτε καθαρούς τους σωλήνες σας αλλά και για αστραφτερή λεκάνη εύκολα, γρήγορα και πολύ οικονομικά.

Γιαούρτι και μύκητες ; Κάντε κολπική πλύση με ζωντανό γιαούρτι.

Φυσικό γιαούρτι: Και όμως ναι, οι κολπικές πλύσεις με γιαούρτι έχουν πολύ καλά αποτελέσματα, χάρη στα προβιοτικά που περιέχει! Η κολπική πλύση με ζωντανό γιαούρτι 10ml την ημέρα για 7 μέρες και επανάληψη σε 1 εβδομάδα προστατεύει από την βακτηριδιακή κολπίτιδα.

Γιαούρτι για τα Γιαούρτι για τα εγκαύματα

Έχει συμβεί σε όλους μας. Καθίσατε λίγη παραπάνω ώρα κάτω απ’ τον ήλιο και η πλάτη σας έγινε σαν καλοψημένο μπαρμπούνι. Οι γιαγιάδες μας, μας έλεγαν να αλείφουμε την καμένη περιοχή με κρύο γιαούρτι. Ενώ η αναζωογονητική δράση των προβιοτικών πάνω στο δέρμα, δεν έχει αποδειχθεί με επίσημη ιατρική έρευνα, η δική μας εμπειρία είναι θετική. Μας ανακουφίζει πάντα. Απαλύνει τον πόνο και ενυδατώνει το ταλαιπωρημένο δέρμα. Αυτή τη συμβουλή δε θα την ακούσετε από δερματολόγο, γιατί εκείνοι -ευτυχώς- δεν θα σας επέτρεπαν ποτέ να ξεχαστείτε κάτω απ’ τον ήλιο, ειδικά χωρίς αντιηλιακό!

Γιαούρτι για τη λήψη αντιβιωτικών

Οι γιατροί συχνά επιμένουν να τρώμε γιαούρτι όταν παίρνουμε αντιβιωτικά. Γιατί; Τα αντιβιωτικά δρούν ενάντια στα “βλαβερά” για εμάς βακτήρια, που ευθύνονται για διάφορες λοιμώξεις. Όμως, λόγω της ισχύος τους, καταστρέφουν και τα “καλά” βακτήρια, δηλαδή τη φυσική χλωρίδα που ζεί αρμονικά στο πεπτικό μας σύστημα, με αποτέλεσμα αυτό να διαταράσσεται σημαντικά. Το γιαούρτι εφοδιάζει το έντερό μας με ευεργετικά βακτήρια και προωθεί τον πολλαπλασιασμό των ήδη υπαρχόντων: είναι δηλαδή μια ασπίδα προστασίας απέναντι στα ισχυρά μεν, απαραίτητα δε, αντιβιωτικά.

Γιαούρτι ως φυσικό καλλυντικό

Το blog μας δε φημίζεται για τις συμβουλές ομορφιάς, όμως, όπως έχουμε διαβάσει, τα καλύτερα καλλυντικά είναι φαγώσιμα! Αν κάνει καλό για σένα από μέσα, σίγουρα θα κάνει κι απο έξω, δηλαδή στο δέρμα. Λένε ότι ο αγαπημένος συνδυασμός γιαούρτι με μέλι, είναι το καλύτερο μαλακτικό για ξηρή επιδερμίδα προσώπου. Αρκεί να αναμείξετε 1 κ.σ. γιαούρτι και 1 κ.σ. μέλι, να την απλώσετε στο πρόσωπο για 10 λεπτά και να την ξεβγάλετε. Αν πάλι έχετε λιπαρή επιδερμίδα, αναμείξτε 1 κ.σ. γιαούρτι με 1/2 πολτοποιημένη μπανάνα και λίγη κανέλα και απλώστε και πάλι για 10 λεπτά πρίν την ξεπλύνετε. Τέλος, εάν θέλετε μια δόση αναζωογόνησης στο κουρασμένο πρόσωπό σας, ανακατέψτε 1 κ.σ. γιαούρτι με 1 κ.σ. χυμό λεμόνι ή πορτοκάλι και ακολουθείστε την ίδια διαδικασία.

Το γιαούρτι- Οφέλη για την υγεία

Το γιαούρτι είναι ολιγοθερμιδική τροφή με σχετικά μικρή ποσότητα λιπαρών (ειδικότερα τα μη στραγγισμένα γιαούρτια). Βοηθάει στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος καθώς τα ένζυμα που περιέχει διευκολύνουν την πέψη και βελτιώνουν την αφομοίωση των τροφών. Επίσης τα ζωντανά και ενεργά βακτήρια ασκούν θετική επίδραση στη μικροχλωρίδα του εντέρου και στην παραγωγή εντερικών αντισωμάτων. Ωστόσο, η κατανάλωση του σε υπερβολικές ποσότητες ή η κατανάλωση του από άτομα δυσανεκτικά στην λακτόζη, είναι ικανή να προκαλέσει ανεξέλεγκτες εντερικές κενώσεις. Συμβάλει στην διατήρηση της καλής υγείας του δέρματος. Περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φώσφορο, μαγνήσιο και κάλιο. Τέλος το γιαούρτι, επειδή παράγεται από γάλα, είναι πλούσιο σε ασβέστιο που βοηθά στην καλή υγεία των οστών.

.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βάψιμο αυγών: Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα, ποιοι δεν πρέπει να βάψουν, πόσες μέρες κρατάμε την βαφή

Efi Nika

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα

Efi Nika

Έρχεται τσουχτερό πρόστιμο για χιλιάδες οδηγούς: Αυτά τα αμάξια απαγορεύεται να παρκάρουν σε πάρκινγκ πλέον – ΦΩΤΟ

Efi Nika