Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Χειροποίητο καυτερό αποχρεμπτικό και αποσυμφορητικό από μηλόξυδο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η συμφόρηση είναι ό,τι χειρότερο. Παρακάτω αναφέρουμε ορισμένες χειροποίητες θεραπείες για να φτιάξετε τα δικά σας αποχρεμπτικά και αποσυμφορητικά έτσι ώστε να αντιμετωπίζετε ακόμη και τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα.

Καυτερό αποχρεμπτικό και αποσυμφορητικό από μηλόξυδο

½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

½ κουταλάκι του γλυκού πιπερόριζα σε σκόνη

3 κουταλάκια του γλυκού φυσικό οργανικό μέλι

¼ του φλιτζανιού χυμό από λεμόνι

¼ του φλιτζανιού μηλόξυδο

Σε μία κατσαρόλα, βάλτε το χυμό από λεμόνι και το μηλόξυδο για να σιγοβράσουν. Προσθέστε το μέλι, το πιπέρι καγιέν και την πιπερόριζα.

Μπορείτε να καθορίσετε την ποσότητα ανάλογα με τις δικές σας προσωπικές προτιμήσεις. Τοποθετήστε το περιεχόμενο σε ένα βάζο και βάλτε το σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος. Πίνετε 1-2 κουταλιές της σούπας καθημερινά αφού έχετε ανακατέψει το μείγμα καλά. Μπορείτε επίσης να θερμαίνετε το μείγμα πριν το καταναλώσετε.

Σιρόπι για το βήχα με 3 υλικά

¾ του φλιτζανιού ακατέργαστο, αδιήθητο μέλι

¼ του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 – 4 κουταλιές της σούπας χυμό από λεμόνι

Απλώς αναμείξτε τα υλικά και βάλτε το μείγμα στο ψυγείο. Κρατήστε το έως 6 εβδομάδες. Όταν χρειάζεται, πίνετε ½ – 1 κουτάλι της σούπας έτσι ώστε να αποβάλετε τις βλέννες και να ανακουφιστείτε από το βήχα.

Φυσικό σιρόπι για το βήχα

3 φλιτζάνια φιλτραρισμένο νερό

¼ του φλιτζανιού ρίζα γλυκόριζας

¼ του φλιτζανιού φύλλα φλόμου

1 κουτάλι της σούπας ή ένα κλαδί από ροκανίδια κανέλας

1 κουτάλι της σούπας πιπερόριζα

Ακατέργαστο, αδιήθητο μέλι

¼ του φλιτζανιού χυμό από φρεσκοστυμμένο λεμόνι

Πριν παραιτηθείτε από αυτή τη συνταγή καθώς μοιάζει πολύ εξωτική, μάθετε πως μπορείτε εύκολα να βρείτε όλα αυτά τα υλικά σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων της περιοχής σας ακόμη και σε φαρμακεία. Σιγοβράστε τα υλικά για 20 λεπτά. Απομακρύνετε από τη φωτιά και αποστραγγίστε τα βότανα ζουλώντας τα για να φύγουν τα υγρά. Βάλτε  μέλι και χυμό από λεμόνι στο μείγμα. Αφήστε το να κρυώσει και τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο για διάστημα έως και 6 εβδομάδες. Όταν το χρησιμοποιείτε, πίνετε ½ – 1 κουτάλι της σούπας κάθε μισή ώρα.

Σιρόπι από ραπάνι

5-6 ρεπάνια

1 φλιτζάνι μέλι

1 φλιτζάνι με χυμό από λεμόνι

5-6 σκελίδες σκόρδο

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι

Κόψτε τα ρεπάνια σε μικρά κομμάτια. Αναμείξτε τα μέχρι να πολτοποιηθούν τελείως. Βάλτε το μείγμα σε ένα βάζο και τοποθετήστε το στο ψυγείο για διάστημα έως 1 εβδομάδα. Όταν το χρησιμοποιείτε, πίνετε 1-2 κουτάλια της σούπας δύο φορές ημερησίως έτσι ώστε να αποβληθεί η βλέννα μέσα σε 24 ώρες. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο μέλι και λεμόνι για να καλύψετε την τυχόν άσχημη γεύση.  

Αιθέριο έλαιο Βιξ

¼ του φλιτζανιού λάδι καρύδας

¼ του φλιτζανιού καριτέ βούτυρο

10 σταγόνες αιθέριου ελαίου από λεμόνι

5 σταγόνες αιθέριου ελαίου από μέντα

25 σταγόνες αιθέριου ελαίου από ευκάλυπτο

Για να φτιάξετε χειροποίητο Βιξ, αναμείξτε το βούτυρο καριτέ και το έλαιο καρύδας για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τα απαραίτητα υλικά και συνεχίστε να αναμειγνύετε μέχρι το μείγμα να πολτοποιηθεί τελείως. Τοποθετήστε  το σε ένα γυάλινο βάζο που να κλείνει καλά. Όταν νιώθετε πολύ μπουκωμένοι, τρίψτε την πλάτη και το στήθος σας με λίγο Βιξ. Μπορείτε επίσης να αναμείξετε το μείγμα και με ζεστό νερό και να εισπνεύσετε τον ατμό έτσι ώστε να ανοίξει η βουλωμένη σας μύτη.

Επιμέλεια κειμένου   Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου και εικόνας remedydaily.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποια είναι η σχέση μεταξύ υδατανθράκων και αύξησης βάρους

newsitamea

Μπορώ να πιω αλκοόλ όσο παίρνω αντιβίωση;

Efi Nika

Πόση πρωτεΐνη χρειάζεσαι πραγματικά;

Efi Nika