Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Απαλλαγείτε από τις αϋπνίες: Ακολουθήστε τις συμβουλές για να κοιμηθείτε καλύτερα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η αϋπνία είναι ένα σύνηθες πρόβλημα που επηρεάζει περίπου το 30% των ενηλίκων. Μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από προβλήματα, όπως κόπωση, μειωμένη συγκέντρωση και ευερεθιστότητα.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε την αϋπνία και να κοιμηθείτε καλύτερα.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να απαλλαγείτε από τις αϋπνίες:

  • Καθιερώστε μια ρουτίνα ύπνου. Να πηγαίνετε για ύπνο και να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Αυτό θα βοηθήσει τον οργανισμό σας να ρυθμίσει τον κύκλο του ύπνου.
  • Δημιουργήστε ένα χαλαρωτικό περιβάλλον ύπνου. Το υπνοδωμάτιό σας πρέπει να είναι σκοτεινό, ήσυχο και δροσερό. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε ηλεκτρονικές συσκευές στο υπνοδωμάτιό σας, καθώς το μπλε φως που εκπέμπουν μπορεί να δυσκολέψει τον ύπνο.
  • Αποφύγετε τη καφεΐνη και το αλκοόλ πριν τον ύπνο. Η καφεΐνη μπορεί να σας κρατήσει ξύπνιο, ενώ το αλκοόλ μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε γρήγορα, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει διακοπές στον ύπνο σας αργότερα τη νύχτα.
  • Κάντε ασκήσεις τακτικά, αλλά όχι κοντά στην ώρα του ύπνου. Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση της ποιότητας του ύπνου, αλλά αν την κάνετε πολύ κοντά στην ώρα του ύπνου, μπορεί να δυσκολέψει τον ύπνο.
  • Αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε μετά από 20 λεπτά, σηκωθείτε από το κρεβάτι και κάντε κάτι χαλαρωτικό, όπως να διαβάσετε ή να ακούσετε μουσική. Μην προσπαθήσετε να κοιμηθείτε με το ζόρι, καθώς αυτό θα σας κάνει να αγχώνεστε και θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τον ύπνο σας.

Εάν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές, θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να κοιμηθείτε καλύτερα και να απαλλαγείτε από τις αϋπνίες.

Εδώ είναι μερικές επιπλέον συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν:

  • Μάθετε τεχνικές χαλάρωσης, όπως η βαθιά αναπνοή ή η διαλογισμός. Αυτές οι τεχνικές μπορούν να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να αποκοιμηθείτε πιο εύκολα.
  • Εάν έχετε άγχος, μιλήστε με έναν θεραπευτή ή σύμβουλο. Το άγχος είναι μια κοινή αιτία αϋπνίας και η θεραπεία του μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα.
  • Εάν έχετε κάποια ιατρική πάθηση που μπορεί να προκαλεί αϋπνία, μιλήστε με το γιατρό σας. Ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τρόπους για να αντιμετωπίσετε την πάθηση και να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας.

Εάν έχετε δοκιμάσει όλες αυτές τις συμβουλές και εξακολουθείτε να έχετε αϋπνία, συμβουλευτείτε έναν γιατρό ή έναν ειδικό στον ύπνο. Μπορεί να υπάρχουν άλλες αιτίες για την αϋπνία σας που χρειάζονται ιατρική αντιμετώπιση.

 

ΠΗΓΗ:giatros-in.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στους ανθρώπους, θα βρίσκω πάντα το καλό. Έτσι, επειδή θέλω

Efi Nika

Ποια είναι τα 6 σημάδια που οδηγούν στο νευρικό κλονισμό;

Efi Nika

Παιδικά εμβόλια χωρίς πόνο; Έρχονται τα ειδικά, ανώδυνα έμπλαστρα

newsitamea