Newsitamea.gr
AMEA news ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΥΓΕΙΑ NEWS

Αναπτύσσεται το πρώτο Προσθετικό Μέλος που θα ελέγχεται με τη σκέψη!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ο ασθενής θα σκέφτεται μια κίνηση και το μήνυμα θα μεταφέρεται στα νεύρα και από εκεί στους μύες, καθιστώντας έτσι τις κινήσεις του προσθετικού χεριού πιο εύκολες

Η νέα εποχή των προσθετικών μελών φαίνεται πως ξεκινά καθώς αναπτύσσονται χέρια που θα ελέγχεται η κίνηση τους μόνο με τη σκέψη του κάθε ατόμου.

Αυτό είναι δυνατό να συμβεί συνδέοντας νεύρα της σπονδυλικής στήλης με μύες στο στήθος του ασθενούς ή στους δικέφαλους μύες. Με τον τρόπο αυτό ο ασθενής έχει τη δυνατότητα να φέρνει εις πέρας περισσότερες κινήσεις, όπως το να ανοιγοκλείνει το χέρι του και να περιστρέφει τον καρπό του και αυτό μόνο με τη σκέψη του.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές αν ο ασθενής σκεφτεί μια κίνηση που θέλει να κάνει, τότε το μήνυμα μεταφέρεται αυτόματα από τον εγκέφαλο στα νεύρα και από εκεί στους μύες που είναι συνδεδεμένα τα προσθετικά χέρια. Ο επικεφαλής της έρευνας Dr Dario Farina, από το Imperial College του Λονδίνου υποστήριξε πως: «Δοκιμάσαμε μια νέα οπτική, καθώς ρίξαμε το βάρος από τους μύες στο νευρικό σύστημα. Αυτό σημαίνει πως η τεχνολογία μας μπορεί να εντοπίσει και να αποκωδικοποιήσει τα μηνύματα πιο καθαρά, ανοίγοντας τον δρόμο στο να γίνουν τα ρομποτικά προσθετικά πολύ πιο χρηστικά για τους ασθενείς».

Οι επιστήμονες, οι οποίοι διενεργούν πειράματα και έρευνες προσπαθώντας να βελτιώσουν το εγχείρημα τους, είναι αισιόδοξοι πως τα «βιονικά χέρια», θα κυκλοφορήσουν στην αγορά μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα εμβόλια έσωσαν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές τα τελευταία 50 χρόνια

newsitamea

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Αντίθετοι με την υποχρεωτικότητα του παιδικού εμβολιασμού πάνω από 3 στους 10 Έλληνες

newsitamea