Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΥΓΕΙΑ

Αδιανόητη τραγωδία: Μητέρα δύο παιδιών πέθανε ξαφνικά μετά από υπερβολική κατανάλωση νερού

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μια μητέρα δύο παιδιών στην Ιντιάνα των ΗΠΑ απεβίωσε αφού κατανάλωσε περίπου 1,5 λίτρο νερό μέσα σε 20 λεπτά.

Η 35χρονη Ashley Summers, πέθανε από τοξικότητα στο νερό λίγο μετά το τριήμερο που πέρασε με την οικογένειά της στη λίμνη Freeman κατά τη διάρκεια της αργίας της 4ης Ιουλίου.

Την τελευταία ημέρα του ταξιδιού της, είχε αισθανθεί ζαλάδα και πονοκέφαλο, συμπτώματα αφυδάτωσης, αλλά καμία ποσότητα νερού δεν μπορούσε να χορτάσει τη δίψα της. Ήπιε νερό ισοδύναμο με τέσσερα μπουκαλάκια των 500ml.

Όταν επέστρεψε στο σπίτι της, κατέρρευσε στο γκαράζ της, έχοντας υποστεί σοβαρό εγκεφαλικό οίδημα. Δεν ανέκτησε ποτέ τις αισθήσεις της. Στο νοσοκομείο, οι γιατροί διέγνωσαν ότι έπασχε από τοξικότητα νερού, γνωστή ως υπονατριαιμία, η οποία αναπτύσσεται ως αποτέλεσμα της υπερβολικής ποσότητας νερού στο σώμα και της έλλειψης νατρίου.

«Κάποιος μας είπε ότι ήπιε τέσσερα μπουκάλια νερό μέσα σε 20 λεπτά», δήλωσε ο αδελφός της, μιλώντας στο WRTV. «Θέλω να πω, ένα μέσο μπουκάλι νερό είναι περίπου 453 γραμμάρια, οπότε ήταν 1814 τα γραμμάτια, που ήπιε σε διάστημα 20 λεπτών.

Αυτό είναι, περίπου, 1,5 λίτρο. Αυτό υποτίθεται ότι πρέπει να πίνεις σε μια ολόκληρη ημέρα».

Τι είναι η υπονατριαιμία

Η πάθηση εμφανίζεται όταν κάποιος πίνει υπερβολική ποσότητα νερού σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, γεγονός που εξουδετερώνει την ικανότητα των πολύπλοκων οργανικών συστημάτων του σώματος, κυρίως των νεφρών, να ρυθμίζουν την ισορροπία των υγρών.

Το νάτριο είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς, διατηρεί την επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων μέσω ηλεκτρικών ερεθισμάτων. Βοηθά επίσης στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών στο πεπτικό σύστημα και στους νεφρούς, οι οποίοι ρυθμίζουν την ποσότητα νερού και ηλεκτρολυτών που απορροφούνται από τον οργανισμό ή στην αποβάλλονται μέσω των ούρων.

«Είναι σπάνιο», δήλωσε ο Dr. Alok Harwani, γιατρός του νοσοκομείου που νοσηλεύτηκε η 35χρονη. «Αυτό για το οποίο ανησυχούμε είναι απλώς η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας νερού σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τα νεφρά σας μπορούν πραγματικά να καθαρίσουν μόνο περίπου ένα λίτρο νερού ανά ώρα».

Ο γιατρός είπε, επίσης, ότι είναι καλή ιδέα όταν περνάτε πολύ χρόνο έξω σε ζεστό καιρό να συνεχίσετε να καταναλώνετε τροφές με ηλεκτρολύτες, όπως τα φρούτα, εκτός από το να καταναλώνετε σκέτο νερό, βοηθώντας στη διατήρηση της ισορροπίας του νερού και του νατρίου στο αίμα.

Η κίνηση – ανθρωπιάς της οικογένειας και της νεαρής μητέρας

Όπως είπε ο αδερφός της νεαρής γυναίκας, η αδερφή του λάτρευε το νερό και αυτή η εκδρομή ήταν από τις αγαπημένες της.

Η ίδια ήταν δότρια οργάνων, έτσι μετά τον θάνατό της δώρισε την καρδιά, το συκώτι, τους πνεύμονες, τους νεφρούς και μέρος από τον οστικό της ιστό, σώζοντας τελικά άλλες πέντε ζωές, σύμφωνα με την οικογένειά της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για να αγαπηθείς, πρέπει πρώτα να σε αγαπήσεις

Efi Nika

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 49χρονη βγήκε στο μπαλκόνι και έκανε βουτιά στο κενό από το 5ο όροφο, σοκ στη γειτονιά

Efi Nika

12 αιτίες που εξηγούν τον πόνο στη γάμπα

newsitamea