Newsitamea.gr
Ειδήσεις ΥΓΕΙΑ

8 καθημερινές συνήθειες που κάνουν κακό στην υγεία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ο τρόπος ζωής και οι συνήθειες, που ακολουθεί κάθε άνθρωπος καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση της υγείας του, στο παρόν και στο μέλλον.

Είναι αρκετά δύσκολο να απαρνηθείτε συνήθειες χρόνων, ειδικά εάν δεν γνωρίζετε ακριβώς, ποιες από αυτές θέτουν σε κίνδυνο την υγεία σας και ποιες την ωφελούν.

Γνωρίζατε για παράδειγμα ότι, το να χρησιμοποιείτε άρωμα, μπορεί να προκαλέσει ζαλάδες, ναυτία, υπνηλία ή ότι τα στενά τζιν είναι πιθανό να οδηγήσουν σε βλάβες στο νευρικό σύστημα;

Οι κακές συνήθειες που κάνουν κακό στην υγεία μας δεν είναι μόνο το κάπνισμα ή η κακή διατροφή.

Δυστυχώς υπάρχουν κάποια πράγματα που κάνουμε καθημερινά και ασυναίσθητα που μπορεί να είναι επίσης βλαβερά για τον οργανισμό μας. Για να είμαστε σωματικά, συναισθηματικά αλλά και ψυχολογικά υγιείς πρέπει να προσέξουμε τις παρακάτω 8 συνήθειες:

1.Συναισθηματικό φαγητό: Όταν τρώτε επειδή αισθάνεστε άγχος, είστε απογοητευμένη ή στεναχωρημένη κι όχι επειδή πεινάτε μπορεί να αυξήσει τις θερμίδες που λαμβάνετε καθημερινά ακόμα και κατά 2000 επιπλέον!

2. Τρώτε τα νύχια σας; Δεν είναι μόνο μια ανθυγιεινή συνήθεια αλλά οδηγεί και σε παθήσεις των δοντιών και του στομαχιού.

3.Η παρέα με αρνητικούς ανθρώπους: Ακούγεται υπερβολικό αλλά οι άνθρωποι που αμφισβητούν κάθε νέο στόχο που θέτουμε, δεν μας εκτιμούν ή μας κριτικάρουν συνέχεια μπορούν να ας χαλάσουν τη διάθεση και να σταθούν εμπόδιο στην ευτυχία μας. Αντίθετα οι αισιόδοξοι και θετικοί άνθρωποι μπορούν να μας στηρίξουν περισσότερο σε ό,τι κι αν αποφασίσουμε να κάνουμε.

4. Το ποτό: Είναι γνωστό ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι κακή για την υγεία μας, αλλά λίγοι γνωρίζουν το πόσο! Το αλκοόλ (σε υπερβολική και χρόνια κατανάλωση) μπορεί να επηρεάσει τις γνωστικές λειτουργίες του εγκεφάλου μας, να δημιουργήσει προβλήματα στην καρδιά, το συκώτι, το πάγκρεας και έχει συσχετιστεί με τον κίνδυνο διάφορων ειδών καρκίνων.

5.Η συχνή κατανάλωση κόκκινου κρέατος: Έρευνες έχουν συνδέσει τη συχνή κατανάλωση κόκκινου κρέατος με τον κίνδυνο καρκίνου αλλά και άλλες παθήσεις. Η μεσογειακή διατροφή είναι ιδανική για όσους θέλουν να ακολουθήσουν ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο.

6. Η αργοπορία: Αν αργείτε συνέχεια σημαίνει ότι δεν έχετε ένα πρόγραμμα στην καθημερινότητά σας, είστε διαρκώς αγχωμένες και βρίσκεστε συνέχεια στη δυσάρεστη θέση να δικαιολογείστε. Η υγιείς κοινωνικές σχέσεις αλλά και η επιβράβευση είναι στοιχεία που μπορεί να σας κάνουν ευτυχισμένους και συναισθηματικά ικανοποιημένους.

7. Οι λάθος σχέσεις: Εάν κάνετε συνέχεια σχέσεις με ακατάλληλους συντρόφους τότε δύσκολα μπορείτε να αποβάλλετε από την καθημερινότητά σας τοξικές σκέψεις. Είναι προτιμότερο να είστε μόνη από το αναλώνεστε συναισθηματικά και ψυχολογικά.

8. Εστιάζετε στα προβλήματα: Σε κάθε περίσταση αντί να εστιάζετε στη λύση εστιάζετε στα προβλήματα.

Αν μάθετε να μην βλέπετε την αρνητική όψη μιας κατάστασης αλλά αντίθετα να σκέφτεστε μόνο τον τρόπο που θα την ξεπεράσετε, τότε θα μπορέσετε να φέρετε αλλαγές στη ζωή μας ώστε να είστε πιο ευτυχισμένες και πιο υγιείς.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όποιος σε θέλει θα σε διεκδικήσει…

Efi Nika

Πόσες ώρες να στεκόμαστε όρθιοι την ημέρα για καλή υγεία και πόσες να καθόμαστε

newsitamea

Φουσκάλα στα πόδια; Έτσι θα την αντιμετωπίσεις…

Efi Nika