Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

7 σημεία του σώματος που αποκαλύπτουν την πραγματική ηλικία σας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πραγματική ηλικία – Όλοι θέλουμε να γερνάμε όμορφα και να δείχνουμε νεότεροι από την πραγματική ηλικία μας.

Για να καθυστερήσετε τον σχηματισμό ρυτίδων, είναι απαραίτητο να περιποιείστε το δέρμα σας.

Όχι όμως μόνο του προσώπου, αλλά και άλλων σημείων του σώματος.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο απίθανα σημεία του σώματος, όπως τα νύχια, που αποκαλύπτουν την πραγματική ηλικία ενός ατόμου:

Ποια είναι η πραγματική μας ηλικία και πώς επηρεάζει την υγεία μας- Του ιατρού Άγγελου Τσίπη

Στις καθημερινές πράξεις και συναλλαγές η ηλικία μας καθορίζεται από την ημερομηνία γέννησης μας. Ωστόσο, η πραγματική ηλικία με την έννοια της γήρανσης που έχουν υποστεί τα όργανα και τα κύτταρά μας, καθορίζεται από τη βιολογική κατάσταση του οργανισμού που προσδιορίζει τη βιολογική ηλικία και είναι άμεσα συνδεδεμένη με το προσδόκιμο ζωής.

Τα παραπάνω δεδομένα μπορούν να εξηγήσουν γιατί άτομα της ίδιας ημερολογιακής ηλικίας, για παράδειγμα συνάντηση παλαιών συμμαθητών, διαφέρουν στην όψη και μπορεί να δείχνουν μεγαλύτεροι ή μικρότεροι, καθώς και γιατί άτομα από διαφορετικά κοινωνικοοικονομικά και γεωγραφικά στρώματα παρουσιάζουν διαφορετική επιβάρυνση στο πέρασμα του χρόνου.

Η βιολογική ηλικία καθορίζεται από:

1. εξωγενείς περιβαλλοντολογικούς παράγοντες (περιβαλλοντολογική ρύπανση)

2. ατομικές και προσωπικές συνήθειες (κάπνισμα, διατροφή, ποιότητα ύπνου, συνθήκες εργασίας, ελλιπής άσκηση, ανεπαρκής διαχείριση άγχους και στρες)

3. γενετικούς παράγοντες που ορίζουν την κληρονομικότητα και αρκετές φορές εμπλέκονται στην εμφάνιση νοσημάτων

Ωστόσο, το πόσο ισχυροί είναι οι εξωτερικοί παράγοντες φαίνεται από μελέτες σε διδύμους, όπου μόνο το 20% της γήρανσης αποδίδεται στα γονίδια. Έτσι, λοιπόν, η βιολογική ηλικία καθορίζεται από τη συνολική λειτουργία των οργάνων και τη φθορά που έχουν υποστεί σε βάθος χρόνου.

Η πραγματική γήρανση αφορά την καρδιοαναπνευστική λειτουργία, τις εγκεφαλικές διεργασίες, τη μυοσκελετική ικανότητα και εκφράζεται στον εξωτερικό κόσμο με τη συνολική εμφάνισή μας, που προσδιορίζεται από:

– το δέρμα (υφή, ρυτίδες, χαλάρωση, μείωση ελαστικότητας και σφριγηλότητας).

– τη μυοσκελετική επιβάρυνση με μείωση του τόνου και της ισχύς, μειωμένη κινητικότητα και επώδυνες αρθρώσεις, συσσώρευση και ανάπτυξη λιπώδους ιστού.

Δεδομένου ότι οι εξωτερικοί παράγοντες και οι ατομικές συνήθειες υπερισχύουν των γενετικών παραγόντων, καθένας μπορεί να επιβραδύνει το χρόνο με τροποποιήσεις και βελτιώσεις στις συνθήκες που χαρακτηρίζουν την καθημερινότητα μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνατε μόλις τατουάζ; Τι να κάνετε για να φροντίσετε το δέρμα σας

Efi Nika

Ποια επικίνδυνη νόσος απειλεί 9 στους 10 ενήλικες

Efi Nika

5 φράσεις που οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν λένε ποτέ στον εαυτό τους

Efi Nika