5 τροφές που πρέπει να τρώτε για να πάρετε βιταμίνη D

Η βιταμίνη D έχει πολλαπλά και σημαντικά οφέλη για την υγεία μας. Μεταξύ άλλων, δυναμώνει τον σκελετό, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

Η βασική πηγή βιταμίνης D για τον οργανισμό μας είναι ο ήλιος, αφού τη συνθέτει όταν το δέρμα εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία. Επειδή όμως η έκθεση στον ήλιο κρύβει άλλους κινδύνους –όπως το έγκαυμα και ο καρκίνος του δέρματος– καλό είναι να λαμβάνουμε βιταμίνη D και από τη διατροφή μας.

Δείτε ποιες είναι οι λιγοστές «εκλεκτές» τροφές που μας δίνουν πολύτιμη βιταμίνη D.

1. Γάλα: 1 ποτήρι 250 ml= 100 IU (διεθνείς μονάδες)

2. Τόνος σε κονσέρβα: Μερίδα 120 γρ. = 150 IU

3. Σολομός: Μερίδα 90 γρ. = 450 IU

4. Αυγό: 1 κρόκος = 40 IU

5. Μανιτάρια: Μερίδα 90 γρ. = 400 IU

Οι ενήλικες χρειάζονται κατά μέσο όρο 600 IU βιταμίνης D την ημέρα και οι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών 800 IU την ημέρα.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

Related posts

Τι να προσέχουν οι καρδιοπαθείς το Πάσχα

Υψηλή χοληστερόλη: Μία καρδιολόγος αποκαλύπτει τους 5 καλύτερους τρόπους να τη ρίξουμε φυσικά

8 φρούτα με την περισσότερη βιταμίνη C