Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

5 λόγοι να μην ξεχνάτε ποτέ το πρωινό!!!

5 λόγοι να μην ξεχνάτε ποτέ το πρωινό
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

5 λόγοι να μην ξεχνάτε ποτέ το πρωινό

Αν έχετε τη συνήθεια να παραλείπετε το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας υπάρχουν 5 σπουδαίοι λόγοι που θα σας κάνουν να το ξανασκεφτείτε.

 

1. Θα είστε πιο εγκρατείς την υπόλοιπη ημέρα

 

Πολλοί πιστεύουν ότι αν παραλείψουν το πρωινό θα γλιτώσουν θερμίδες και έτσι θα μπορούν να απολαύσουν στη συνέχεια, όταν πεινάσουν, το φαγητό που επιθυμούν χωρίς να έχουν  ενοχές.

Αυτό δεν είναι όμως αληθές. Όταν τρώτε ένα υγιεινό πρωινό, αυτό θα συμβάλει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα με αποτέλεσμα να έχετε ενέργεια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όταν από την άλλη παραλείπετε το πρωινό, θα διαπιστώσετε ότι θα πεινάσετε πολύ πιο γρήγορα, επειδή το στομάχι σας θα είναι άδειο.

Ένα σωστό πρωινό βοηθά στη διαχείριση του βάρους σας. Αν θέλετε να χάσετε βάρος ή να διατηρήσετε πρόσφατη απώλεια βάρους, τότε δεν πρέπει να το παραλείπετε

2. Σας δίνει ενέργεια

Εάν παραλείψετε το πρωινό, ο οργανισμός σας κινδυνεύει να μείνει χωρίς καύσιμα. Όλα τα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν σε ένα υγιεινό πρωινό, θα σας βοηθήσουν  να ανταποκριθείτε στη δουλειά σας και τις απαιτήσεις της ημέρας που ακολουθεί.

Αν δεν φάτε πρωινό, και μείνετε μέχρι το μεσημέρι ή το απόγευμα με άδειο στομάχι, τα αποθέματα ενέργειας του οργανισμού σας, θα αρχίσουν να εξαντλούνται. Οι μύες σας, που χρειάζονται γλυκογόνο για ενέργεια, θα αρχίσουν να ατονούν. Το αποτέλεσμα ; Θα νιώθετε κόπωση και ατονία.

3. Σας βοηθάει να είστε σε εγρήγορση

Ο καθένας μας θέλει να βρίσκεται σε πνευματική εγρήγορση και να είναι συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνει κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το πρωινό έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να ενισχύσει τον εγκέφαλο μας και να μας  βοηθήσει να φέρουμε σε πέρας τις καθημερινές μας εργασίες με αυξημένη συγκέντρωση, προσοχή και εγρήγορση.

4. Σας προσφέρει (αναντικατάστατες) βιταμίνες

Ένα καλό πρωινό παρέχει στο οργανισμό πολύτιμες βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για  τον οργανισμό μας. Αν τώρα σκέπτεστε ότι θα εξασφαλίσετε τα συστατικά αυτά, από τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας διαβάστε το εξής: Σύμφωνα με τους ειδικούς, όσοι παραλείπουν το πρωινό, δεν αναπληρώνουν τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που έχασαν από αυτό κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας.

5. Αποτρέπει τον διαβήτη

Σύμφωνα με έρευνα η κατανάλωση πρωινού σε καθημερινή βάση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη στις παχύσαρκες γυναίκες. Η Dr. Elizabeth Thomas, από το πανεπιστήμιο του Colorado, υποστηρίζει πως όταν οι γυναίκες παραλείπουν  το πρωινό εμφανίζουν αντίσταση στην ινσουλίνη, μια κατάσταση κατά την οποία ο οργανισμός χρειάζεται περισσότερη ινσουλίνη για να φέρει το σάκχαρο σε φυσιολογικά επίπεδα και αποτελεί παράγοντα κινδύνου εκδήλωσης διαβήτη.

 

 

pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μούσμουλα: Ο γνωστός άγνωστος με τα πολλά οφέλη για την υγεία

Efi Nika

Πόνος στο στομάχι: 9 φυσικές λύσεις που ανακουφίζουν – Τι να αποφύγετε

Efi Nika

Το αντιφλεγμονώδες ελληνικό βότανο που καταπολεμά διαβήτη και κατάθλιψη

Efi Nika