Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

18 (πολύτιμες) συμβουλές για μαμάδες αγοριών!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

8887676767

18 (πολύτιμες) συμβουλές για μαμάδες αγοριών!!!

 

Εντάξει, μπορεί να μην είμαι και η πιο έμπειρη μητέρα ever, αλλά είμαι μητέρα ενός αγοριού τριάμιση ετών και αυτό από μόνο του αποτελεί εμπειρία. 

Εσείς που έχετε γιους-νήπια νομίζω ότι τώρα χαμογελάτε και κουνάτε το κεφάλι σας… Και ως κλασική αγορομάνα, θέλω ο γιος μου, όταν μεγαλώσει, να είναι ένας συγκροτημένος, δραστήριος, δημιουργικός και ευτυχισμένος άνδρας. 

Νομίζω ότι οι περισσότερες μαμάδες αυτό θέλουμε για τα αγόρια μας, αλλά και ως γυναίκες το ίδιο θέλουμε για τους άνδρες που συναναστρεφόμαστε. 

Και επειδή όπως έχω ξαναπεί έχουμε ευθύνη για τους άνδρες που μεγαλώνουμε, γιατί είναι οι αυριανοί άνδρες, πρέπει να δείξουμε κατανόηση στα αγόρια και να τα επικρίνουμε λίγο λιγότερο… μόνο έτσι θα έχουμε περισσότερους καλούς άνδρες στον κόσμο. 

Για αυτό λοιπόν να θυμάστε τα εξής:

1. Να είστε πάντα δίπλα του και να τον στηρίζετε.
Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβει ότι εσείς θα είστε πάντα δίπλα του, σε όποια δυσκολία ή αναποδιά παρουσιαστεί. Ακόμη και όταν δε θα βρίσκεστε δίπλα του, αυτό θα είναι το όπλο του. 

2. Μην του δίνετε συνεχώς οδηγίες χρήσης και μην προσπαθείτε να τον βάλετε στα δικά σας καλούπια.
Αφήστε τον ελεύθερο στο παιχνίδι και στη ζωγραφική… Θα διαπιστώσετε ότι είναι πολύ δημιουργικός, με μεγάλη φαντασία. 

3. Είναι αγόρι, που σημαίνει ότι η τεστοστερόνη υπάρχει “από κούνια” στον οργανισμό του και πρέπει να εκτονωθεί με κάποιο τρόπο. Άρα λοιπόν μην προσπαθείτε να σταματήσετε το λίγο πιο επιθετικό παιχνίδι μεταξύ των αγοριών, αρκεί να μην κάνει κακό σε κάποιον. 

4. Ο γιος σας από την ημερα της γέννησής του και μέχρι να γίνει 6 ετών έχει μεγάλη ανάγκη από εσάς, από τη μητέρα του. Στόχος σας λοιπόν είναι η παροχή έντονης αγάπης, στοργής και φροντίδας, όπως επίσης και η προετοιμασία για την είσοδό του στην κανονική ζωή. 

5. Φροντίστε ο γιος σας να μην αποχωριστεί τον πατέρα του και να είναι εκεί πάντα για εκείνον -ακόμα και αν εσείς έχετε πάρει διαζύγιο από τον μπαμπά. Ειδικά από την ηλικία των 6 ετών και μέχρι τα 14, ο πατέρας παίζει καταλυτικό ρόλο στην ανατροφή του αγοριού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η μαμά θα κάνει πίσω. Απλά πρέπει να αφήσετε στον μπαμπά λίγο παραπάνω χώρο από πριν. 

6. Μη μεγαλώνετε τον γιό σας με την εντύπωση ότι “οι άνδρες δεν κλαίνε”…
Μαθετέ τον ότι και οι άνδρες έχουν συναισθήματα, ότι και οι άνδρες πληγώνονται και ότι ακόμα και οι άνδρες κλαίνε και πονάνε, αρκεί να υπάρχουν πραγματικοί λόγοι. 

7. Μην κάνετε τον γιο σας κακομαθημένο και γκρινιάρικο.
 Δεν του ανήκει όλος ο κόσμος, όσο και αν νομίζει ότι του ανήκει. 

8. Μάθετέ τον να νοιάζεται και να μοιράζεται!

9. Μάθετέ τον να τακτοποιεί το δωμάτιό του, να φροντίζει τα πράγματά του, αλλά να συμμετέχει και σε ό,τι άλλο προκύπτει μέσα στο σπίτι που ζεί. Να μάθει να είναι μέλος μιας “κοινωνίας”, που έχει κανόνες και όρια. 

10. Θέστε του όρια.
Τα αγόρια από τη φύση τους είναι πιο επιρρεπή στη ζημιά, στην σκανταλιά και στον κίνδυνο. Χρειάζονται κάποια όρια.

11. Προσπαθήστε να φτιάξετε τον ιδανικό άνδρα

Τον άνδρα που ύστερα από αρκετά χρόνια θα σας ευγνωμονεί για όσα κάνατε για εκείνον. Το ίδιο και η σύντροφός του βέβαια…

12. Μάθετέ του να διασκεδάζει και να έχει χιούμορ

Ακόμα και αν εξελιχθεί σε έναν σοβαρό και διανοούμενο άνδρα, πρέπει να έχει και μια διασκεδαστική πτυχή στον χαρακτήρα του. Αλλωστε το χιούμορ πάντα μετράει θετικά σε έναν άνδρα. 

13. Να του λέτε πάντα την αλήθεια

Ποτέ δεν είναι τόσο μικρός όσο νομίζετε, ώστε να μην καταλαβαίνει. Τα παιδιά θέλουν αλήθειες, απλά ίσως καλό θα ήταν να τις λέγαμε πιο κομψά. 

14. Φτιάξτε ένα “ανδρικό” περιβάλλον γύρω του.
Από τη στιγμή που έχετε αγόρι, μην κανονίζετε συνεχως συναντήσεις με φίλες σας που έχουν κόρες και μην τον έχετε μαζί σας συνέχεια στο κομμωτήριο. Τα αγόρια θέλουν αγόρια για να παίζουν μπάσκετ, να μιλάνε για τον spiderman ή για ένα καινούργιο video game. 

15. Εμπιστευθείτε τον…
 για να εμπιστευθεί και ο ίδιος τον εαυτό του και να έχει αυτοπεποίθηση.

16. Μάθετέ του να είναι ευγενικός και να έχει τρόπους. 

Οι βάσεις της ευγένειας και της ανθρωπιάς χτίζονται από πολύ μικρή ηλικία. 

17. Αγκαλιάστε τον!

18. Απολαύστε τον τώρα που μπορείτε, γιατί αυτή η περίοδος περνά πολύ γρήγορα. Τόσο που δεν θα το καταλάβετε…


Και μην ξεχνάτε ότι τα αγόρια μπορούν να είναι φανταστικά πλάσματα, αρκεί να έχουν μια καλή μαμά με κατανόηση. 

ΔΕΙΤΕ  ΕΠΙΣΗΣ:  Για όλες τις αγορομάνες!!!

 

Μαρία Φραγκάκη

 

 

mother.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρβοϊός: Πώς ένα υγιές παιδί μπορεί να καταλήξει σε θάνατο από έναν κοινό ιό – Τι λένε οι παιδίατροι

Efi Nika

Γιατί τα κοpίτσια στις μέρες μας είναι τόσο επιθετικά

Efi Nika

Μπαμπάς κοιμίζει το μωράκι του πάνω στην κιθάρα του ενώ του τραγουδά – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika