Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

10 καθημερινές συνήθειες για να μην φτάσετε ποτέ στο διαζύγιο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Δεν είναι κρυφό ότι ο έρωτας, μετά από κάποια χρόνια κοινής ζωής μπορεί να «ξεφουσκώσει» και να αντικατασταθεί από βαθιά αγάπη και αφοσίωση. Κάποιες φορές, όμως, η αγάπη δεν είναι αρκετή και ζευγάρια που αγαπιούνται, καταλήγουν στο διαζύγιο.

Ωστόσο, υπάρχουν μικρά μυστικά που, αν τα εφαρμόζετε καθημερινά, η σχέση σας μπορεί να παραμείνει ευτυχισμένη και να κρατήσει για πάντα.

Συζητήστε ακόμα και τα πιο ασήματα προβλήματα

Ανεξάρτητα από το πόσο «μικρά» μπορεί να φαίνονται κάποια προβλήματα στην αρχή, με τον καιρό αθροίζονται και οδηγούν σε έντονες διαφωνίες και μεγάλους καβγάδες που μπορεί να καταστρέψουν τον γάμο σας.

Μην βάζετε κάτω από το χαλί πράγματα που σας ενοχλούν μόνο και μόνο για να αποφύγετε τις συγκρούσεις, όσο ασήμαντα κι αν φαίνονται. Αντίθετα, συζητήστε τα από νωρίς και λύστε τα ζητήματα που προκύπτουν στην καθημερινότητά σας.

Μην προσπαθείτε να αλλάξετε ο ένας τον άλλον

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια δέχονται τα ελαττώματα του συντρόφου τους. Γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει ο/η «τέλειος-α» σύζυγος και δεν προσπαθούν να αλλάξουν ο ένας τον άλλον. Σέβονται και εκτιμούν αυτό που γνώρισαν στην αρχή και εστιάζουν στα θετικά.

Να δίνετε βάση στις… λεπτομέρειές!

Μην ξεχνάτε ποτέ τις μικρές, καθημερινές λεπτομέρειες που διευκολύνουν τη ζωή του συντρόφου σας και του δείχνουν ότι τον σκέφτεστε και τον αγαπάτε.

Από τον πρωινό καφέ και τον καθαρό νεροχύτη μέχρι ένα συμβολικό δώρο, είναι κινήσεις που ανανεώνουν τη σχέση και τον έρωτά σας. Μερικές φορές, αρκεί μια μικρή χειρονομία για να χαρίστε στον/στην σύζυγό σας το πιο γλυκό χαμόγελο.

Να περνάτε μαζί έστω 15 λεπτά τη μέρα…

Για ένα παντρεμένο ζευγάρι με παιδιά, ο κοινός ποιοτικός χρόνος είναι δυσεύρετος. Όσο δύσκολο κι αν είναι, όμως, πρέπει να εξασφαλίζετε πως θα περάσετε χρόνο μαζί σαν ζευγάρι, χωρίς να μιλάτε για τα παιδιά ή τις υποχρεώσεις σας, έστω κι ένα τέταρτο την ημέρα. Βγείτε ραντεβού, μιλήστε για τα μελλοντικά σας σχέδια, ονειρευτείτε και ερωτευτείτε ξανά από την αρχή χωρίς να σας «καταπίνει» η καθημερινότητα.

… αλλά να περνάτε και χρόνο χωριστά

Το ότι παντρευτήκατε, δε σημαίνει ότι πρέπει να βάλετε στην άκρη τον εαυτό σας, τα ενδιαφέροντά σας ή τους φίλους σας. Εκτός από τον κοινό σας χρόνο, είναι καλό για τον γάμο σας να περνάτε και χρόνο χωριστά για να κάνετε όλα αυτά που σας ανανεώνουν, σας ξεκουράζουν και σας χαλαρώνουν μακριά από τα… οικογενειακά βάρη.

Να είστε πληθωρικοί στα κομπλιμέντα (ακόμα και μπροστά στους άλλους)

Μερικές φορές, διστάζουμε να κάνουμε κομπλιμέντα ή να επαινέσουμε το έτρόν μας ήμισυ μπροστά σε φίλους και συγγενείς, πράγμα που μπορεί να πληγώσει ή να απογοητεύσει τον άλλον. Γι’ αυτό, μη φοβάστε να πείτε μια καλή κουβέντα ή να επιβραβεύσετε τον/την σύντροφό σας, είτε είστε μόνοι είτε όχι.

Μάθετε να συγχωρείτε

Η συγχώρεση είναι ένας είδος λύτρωσης τόσο για αυτόν που μετανιώνει για το σφάλμα του, τόσο και γι’ αυτόν που συγχωρεί. Σε μια μακροχρόνια σχέση είναι αδύνατον να μην γίνουν λάθη ή να μην ειπωθούν «βαριές» κουβέντες. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια συγχωρούν για να γιατρευτούν οι πληγές τους και να προχωρήσουν παρακάτω.

Μη φοβάστε τις εποικοδομητικές συγκρούσεις

Όταν τσακώνεστε, να το κάνετε για να βρείτε μια λύση και όχι για να ξεσπάσετε ο ένας στον άλλον. Όσο κι αν ταιριάζετε, δεν είστε ίδιοι. Μπορεί να υπάρχουν κοινά στοιχεία, όμως ο καθένας έχει τις δικές του απόψεις και τρόπους αντιμετώπισης. Γι’ αυτό και το κλειδί μιας ισορροπημένης σχέσης είναι οι αμοιβαίες υποχωρήσεις που στοχεύουν στην λύση μιας διαφωνίας ή ενός προβλήματος και όχι στην διόγκωσή του.

Να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες από τον γάμο σας

Μερικές φορές έχουμε περισσότερες απαιτήσεις από τους ανθρώπους που αγαπάμε, αλλά και από τον εαυτό μας, με αποτέλεσμα όταν δεν ικανοποιούνται να απογοητευόμαστε. Είναι πολύ καλό σημάδι για ένα ζευγάρι να υπάρχουν προσδοκίες, αρκεί να στοχεύουν στο να γίνονται καλύτεροι σύντροφοι και όχι να καλύπτουν τις προσωπικές τους ανασφάλειες.

Μην αφήνεται τον άλλον να ξεχάσει πόσο τον αγαπάτε και τον εκτιμάτε

Μην ξεχνάτε να λέτε «σ’ αγαπώ» σε κάθε ευκαιρία: το πρωί που ξυπνάτε, το βράδυ πριν κοιμηθείτε ή οποιαδήποτε στιγμή μέσα στη μέρα. Είναι μόνο δύο μικρές λεξούλες που κρατούν τη σπίθα ανάμεσά σας δυνατή και βοηθούν τον γάμο σας να παραμένει ζωντανός.

 

brightside.me  ,  mama365.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είχε μέσα ολόκληρο σκουλήκι, το κόλλησε από ζώο: Της είπαν ότι πεθαίνει, μόλις είδαν αυτό στο συκώτι της έπαθαν σοκ

Efi Nika

Όταν περνά από μπροστά σου ασθενοφόρο, πες από μέσα σου αυτή την προσευχή να γίνει καλά ο άνθρωπος που είναι μέσα

Efi Nika

Αλλάζουν τα πάντα στα κυλικεία των σχολείων: Έρχεται το νέο υγιεινό «μενού», ποιες τροφές θα περιέχει

Efi Nika