Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Νέα ανακάλυψη οδηγεί στην ανάπτυξη φαρμάκου για την οστεοπόρωση

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

osteoporosi

Νέα ανακάλυψη οδηγεί στην ανάπτυξη φαρμάκου για την οστεοπόρωση

Ένα φάρμακο για τη θεραπεία της οστεοπόρωσης πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να αναπτύξουν επιστήμονες στις ΗΠΑ, έπειτα από μια ανακάλυψη που φαίνεται ότι ενισχύσει σοβαρά τη δημιουργία νέας οστικής μάζας.

Η ανακάλυψη έγινε από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον, οι οποίοι διαπίστωσαν πως μια πρωτεΐνη που ανήκει στην οικογένεια πρωτεϊνών WNT συμβάλλει σημαντικά στον σχηματισμό οστών και λειτουργεί μέσω ενός μηχανισμού που εντοπίζεται στα οστά και μέχρι σήμερα δεν έχει κατανοηθεί πλήρως.

Όπως εξηγούν στην έκθεσή τους, ο συγκεκριμένος μηχανισμός έχει άμεση σχέση με το περιβάλλον των κυττάρων και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σε σχέση με τα θρεπτικά συστατικά και την ενέργεια που διαθέτουν.

Οι επιστήμονες έκαναν αναλύσεις των παραπάνω στοιχείων σε ποντίκια, ο οργανισμός των οποίων παρήγαγε είτε φυσιολογικά είτε υψηλά επίπεδα των συγκεκριμένων πρωτεϊνών. Όπως διαπίστωσαν, η πρωτεΐνη WNT7B ενισχύει σημαντικά τον σχηματισμό οστικής μάζας, καθώς τα ποντίκια που την παρήγαγαν σε μεγαλύτερη ποσότητα είχαν πιο γερά κόκαλα, τα οποία σχηματίστηκαν πολύ πιο γρήγορα από ό,τι τα κόκαλα των υπόλοιπων ποντικιών.

Όπως αναφέρει στην επιστημονική έκθεση ο επικεφαλής της μελέτης, δρ Fanxin Long, τα εργαλεία που έχουν οι επιστήμονες στα χέρια τους σήμερα τούς βοηθούν να επιβραδύνουν τη φθορά των οστών. «Ωστόσο, για να μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε την ανάπτυξη νέων θα πρέπει να βρεθούν καλύτεροι τρόποι», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό PLOS Genetics.

 

ΠΗΓΗ:naftemporiki.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εγκεφαλικό: Ποιοι παράγοντες κινδύνου προλαμβάνονται και ποιοι όχι

Efi Nika

Εάν το κάνεις αυτό ενώ οδηγείς, μπορεί να είσαι ψυχοπαθής, λένε οι επιστήμονες

Efi Nika

Ποιοι διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο καταγμάτων στο ισχίο

newsitamea