Newsitamea.gr
ΑΝΔΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΥΓΕΙΑ

Μειώστε δραστικά το κίνδυνο για Αλτσχάιμερ …περπατώντας!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

walk for work

Μειώστε δραστικά το κίνδυνο για Αλτσχάιμερ …περπατώντας!

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, οι επιστήμονες προτείνουν το περπάτημα ως πρόληψη για τη νόσο του Αλτσχάιμερ! Με 20 λεπτά και 3 φορές την εβδομάδα, η επιστημονική κοινότητα του Cambridge, πιστεύει ότι μειώνεται ο κίνδυνος για να σας προσβάλει η νόσος και να έχετε το κεφάλι σας …ήσυχο!

Η έλλειψη δραστηριότητας είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας ενώ πιστεύουν πως με την άσκηση αυξάνεται η ροη του αίματος στον εγκέφαλο και βοηθά στην αναγέννηση των εγκεφαλικών κύτταρων. Σε συνδυασμό με τη παχυσαρκία, το κάπνισμα και την υψηλή πίεση, το 1/3 των περιπτώσεων θα μπορούσε να είχε προληφθεί.

Με την άσκηση αποφεύγεται η δημιουργία μια πλάκας-δεξαμενής πρωτεϊνών στον εγκέφαλο που προκαλεί το Αλτσχάιμερ. Κάθε χρόνο έχουμε αύξηση των κρουσμάτων, ενώ θα μπορούσε ο καθένας μας να περπατήσει λίγο περισσότερο πριν ή μετά τη δουλειά, ώστε να είναι πιο υγιής! ¨Κατεβείτε μια στάση νωρίτερα με το λεωφορείο και περπατήστε για 20-30 λεπτά¨, προτείνουν συγκεκριμένα οι γιατροί.

2263212107_64663eba6c_o

Αύριο το πρωί όταν θα ξυπνήσεις για να πας στη δουλειά σου, σκέψου το καλυτέρα …αξίζει να φτάσεις ακριβώς έξω από την πόρτα της εργασίας σου ή μήπως να περπατήσεις λίγο ακόμα;;

Βογιατζής Ηλίας

Πηγή: Dailymail.co.uk

Email: iliasvogiatzis@gmail.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόνος σε αυχένα και μέση: Ποια είναι η πιο σύγχρονη θεραπεία αντιμετώπισης;

Efi Nika

Γιατί ξυπνάμε λίγο πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι;

newsitamea

Παιδικά εμβόλια: Όλες οι παρενέργειες ανά εμβόλιο – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

newsitamea