Οι συμμετέχοντες που έτρωγαν λιγότερες ποσότητες κρέατος είχαν επίσης προβλήματα υγείας όχι όμως τόσα πολλά όσα οι χορτοφάγοι.
Η Νάταλι Μπάρκετ, από την ομάδα των ερευνητών, δήλωσε στο αυστριακό Τime ότι το συμπέρασμα είναι πως τα άτομα που τρέφονται μόνο με φρούτα και λαχανικά έχουν συνολικά περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν από καρκίνο και αλλεργίες, αλλά και από ψυχολογικά προβλήματα, όπως είναι η κατάθλιψη, ενώ γενικότερα η ποιότητα ζωής τους είναι χαμηλή.
Επικριτές της μελέτης αυτής υποστηρίζουν ότι οι ερευνητές είναι απλά διαφημιστές της βιομηχανίας του κρέατος. Η Νάταλι Μπάρκετ απαντά στους επικριτές ότι η μελέτη τους σίγουρα κατέδειξε πως ορισμένες ασθένειες, όπως το άσθμα και ο καρκίνος, χτυπούν πιο πολύ τους χορτοφάγους, τονίζοντας ότι όσοι στρέφονται εναντίον των αποτελεσμάτων της έρευνας δεν γνωρίζουν τα δεδομένα των επιστημόνων. Η Μπάρκετ, που είναι επιδημιολόγος, τόνισε όμως ότι ακόμα υπάρχει ένα κενό στην συγκεκριμένη έρευνα που αφορά την σχέση μεταξύ αιτίας και αποτελέσματος, δηλαδή χορτοφαγίας και συγκεκριμένων ασθενειών και γι’ αυτό η έρευνα θα προχωρήσει περαιτέρω.