Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Απλό τεστ αποκαλύπτει ποια αγόρια κινδυνεύουν από βαριά κατάθλιψη!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Swine flu13_436x

Απλό τεστ αποκαλύπτει ποια αγόρια κινδυνεύουν από βαριά κατάθλιψη!!!

 

Ένα τεστ σάλιου μπορεί να αποκαλύψει ποια αγόρια εφηβικής ηλικίας κινδυνεύουν να παρουσιάσουν σοβαρή κατάθλιψη λίγα χρόνια αργότερα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ μέτρησαν τα επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης, στο σάλιο περισσότερων από 1.800 αγοριών και κοριτσιών ηλικίας 12 έως 19 ετών, ενώ αξιολόγησαν και την ψυχική τους διάθεση.

Όπως διαπίστωσαν, όσα αγόρια είχαν τα υψηλότερα επίπεδα κορτιζόλης και ταυτοχρόνως ήπια καταθλιπτικά συμπτώματα, είχαν 14 φορές περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν κλινική κατάθλιψη μέσα στην επόμενη τριετία, σε σύγκριση με όσα είχαν χαμηλά ή φυσιολογικά επίπεδα κορτιζόλης.

Αντίστοιχα στα κορίτσια, ο συνδυασμός αυξημένος κορτιζόλης-ήπιων καταθλιπτικών συμπτωμάτων φάνηκε να αυξάνει τον κίνδυνο κλινικής κατάθλιψης κατά 4 φορές.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί στην επιθεώρηση «Proceedings of the National Academies of Science» (PNAS), περίπου ένας στους έξι ανθρώπους εκδηλώνει κλινική κατάθλιψη κάποια στιγμή στη ζωή του, ενώ τα περισσότερα προβλήματα ψυχικής υγείας συνήθως εκδηλώνονται πριν από την ηλικία των 24 ετών.

Προς το παρόν, όμως, δεν υπάρχει βιολογικό τεστ για την έγκαιρη ανίχνευση της κατάθλιψης.

Οι ειδικοί αποδίδουν τη διαφορά μεταξύ των δύο φύλων στο ότι οι ορμόνες επηρεάζουν διαφορετικά την εγκεφαλική λειτουργία και συμπεριφορά των αγοριών και των κοριτσιών.

Εκτιμούν επίσης ότι αν το εύρημά τους επιβεβαιωθεί από μεγαλύτερες μελέτες, το τέστ του σάλιου θα αποτελέσει ένα νέο, αξιόπιστο τρόπο έγκαιρης ανίχνευσης της κατάθλιψης, που θα επιτρέπει την έγκαιρη έναρξη προφυλακτικής θεραπείας.

Πηγή : Web Only

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δικό μου το σπίτι, δικοί μου κι οι κανόνες και τα παιδιά σας θα πρέπει να συμμορφώνονται μ’ αυτούς όταν μας επισκέπτονται

Efi Nika

Οι 6 φράσεις που τα παιδιά θέλουν να ακούνε όποια κι αν είναι η ηλικία τους

Efi Nika

Παρβοϊός: Πώς ένα υγιές παιδί μπορεί να καταλήξει σε θάνατο από έναν κοινό ιό – Τι λένε οι παιδίατροι

Efi Nika