Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πέντε σημαντικοί λόγοι για να βγάλεις το κρέας από τη διατροφή σου!

Πέντε σημαντικοί λόγοι για να βγάλεις το κρέας από τη διατροφή σου!
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

 Πέντε σημαντικοί λόγοι για να βγάλεις το κρέας από τη διατροφή σου!

 

Τα οφέλη από μια τέτοια διατροφική επιλογή είναι πολλά, αλλά εστίασε σε πέντε σημαντικά που επισημαίνουν οι επιστημονικές έρευνες.

1. Για να χάσεις βάρος, αφού σύμφωνα με έρευνες, οι χορτοφάγοι καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες από τους κρεατοφάγους, είναι πιο λεπτοί και πιο ανάλαφροι. Το καλό είναι ότι τα γεύματά τους (με φρούτα, λαχανικά και δημητριακά με φυτικές ίνες) τους κάνουν να χορταίνουν με λιγότερες θερμίδες.

2. Για την ομορφιά σου: Τα κρέατα, ως γνωστόν, περιέχουν κεκορεσμένα λίπη. Αυτό που ίσως δεν ξέρεις είναι ότι τα κεκορεσμένα λίπη κλείνουν τους πόρους του δέρματος, ενώ αντίθετα ο φυτικός κόσμος είναι ξεκάθαρος σύμμαχος της υγείας του. Το μπιφτέκι δε φημίζεται για τη χρήση του ως… μάσκα προσώπου, όμως πολλά φρούτα και λαχανικά χρησιμοποιούνται κατά κόρον στα φρέσκα καλλυντικά. Εξάλλου τα περιβόητα αντιοξειδωτικά, που μάχονται τη γήρανση, είναι ουσίες των φυτών.

3. Για τα πολύτιμα μάτια σου: Πες όχι στον καταρράκτη, την εμφάνιση ωχράς κηλίδας, την ταλαιπωρημένη όραση, τη δυσκολία να βλέπεις καλά τη νύχτα. Όλες οι γνωστές ουσίες (βιταμίνη A, λουτεΐνη, ζεαξανθίνη) που βοηθούν τα μάτια βρίσκονται στον φυτικό κόσμο (π.χ. σπανάκι, καρότα, βερίκοκα, ακτινίδια). Άρα εκεί θα πρέπει να επικεντρωθείς διατροφικά.

4. Για να μην μπεις ποτέ στη λίστα όσων πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 (ο αριθμός των πασχόντων αυξάνεται συνεχώς). Μια πληθώρα από επιστημονικές έρευνες έχει διαπιστώσει ότι η διατροφή που βασίζεται στην φυτοφαγία μπορεί στην κυριολεξία να ξορκίσει την ασθένεια.

5. Για να μειώσεις… ευχάριστα και γευστικά την αρτηριακή σου πίεση (άρα και να σπρώξεις όσο μακρύτερα γίνεται τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακού ή εγκεφαλικού επεισοδίου). Η Σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard που το υποστηρίζει, προτείνει το γέμισμα του καλαθιού της νοικοκυράς με πολύτιμα λαχανικά και φρούτα.

 

goldenmag.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άνοια: Το μεσογειακό ελιξίριο που προστατεύει το νου και παρατείνει τη ζωή – Καταναλώστε το κάθε μέρα

Efi Nika

Δεν το ήξερε κανείς: Αυτή η Ελληνική φυλή είναι η κορυφαία στον κόσμο

Efi Nika

Μούσμουλα: Ο γνωστός άγνωστος με τα πολλά οφέλη για την υγεία

Efi Nika