Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΥΓΕΙΑ

Ουλίτιδα: τρεις τροφές σύμμαχοι της υγείας των δοντιών!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ουλίτιδα τρεις τροφές σύμμαχοι της υγείας των δοντιών!

Η ουλίτιδα μπορεί να επηρεάσει ή να καταστρέψει την υγεία των δοντιών και επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων κατά 15%.

Η ουλίτιδα ή αλλιώς περιοδοντική νόσος έχει συνδεθεί με άλλες συστημικές νόσους, όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης. Η μόλυνση των ούλων μπορεί να προκαλέσει αθηροσκλήρωση, φλεγμονώδη αντίδραση ή ενδοκαρδίτιδα.Το σωστό βούρτσισμα των δοντιών, η σωματική άσκηση αλλά και η προσεγμένη διατροφή θεωρείται, πως συνδυαστικά μπορούν να δράσουν υπέρ της προστασίας των δοντιών από την ουλίτιδα κι ως εκ τούτου της καρδιάς από διάφορες παθήσεις.Τρεις τροφές που καταπολεμούν την ουλίτιδα:

•    Το άπαχο κρέας. Το μοσχαρίσιο κρέας και τα οστρακοειδή καταπολεμούν την ουλίτιδα χάρη στην περιεκτικότητά τους σε μια ανόργανη ουσία με αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική ιδιότητα, που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

•    Τα δημητριακά ολικής άλεσης με γάλα και ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού. Ο συνδυασμός ακούγεται προφανώς αλλόκοτος, όμως θεωρείται το απόλυτο πρωινό για ένα χαμόγελο γεμάτο υγεία. Το γάλα προσφέρει στα δόντια το απαραίτητο ασβέστιο, ενώ ο χυμός πορτοκαλιού τη βιταμίνη C.

•    Φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Η συμβουλή είναι να καταναλώνεις όσο περισσότερο σπανάκι μπορείς. Άλλες τροφές που ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα είναι τα σκουρόχρωμα φυλλώδη λαχανικά, η γλυκοπατάτα, τα καρότα και τα φρούτα με κιτρινωπό χρώμα, όπως τα βερίκοκα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιοι διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο καταγμάτων στο ισχίο

newsitamea

Διώξε μακριά τους δήθεν φίλους. Δεν τους χρειάζεσαι…

Efi Nika

Γρήγορη απώλεια βάρους χωρίς πολύ κόπο: Χάσε 7 κιλά σε έναν μήνα με τη δίαιτα του γιαουρτιού

Efi Nika