Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ένα συστατικό που τρώμε συχνά και μας «κλέβει» θρεπτικά στοιχεία χωρίς να το καταλάβουμε!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

3

Ας είμαστε ειλικρινείς: όσο και αν παλεύουμε να κρατήσουμε μια υγιεινή διατροφή στο καθημερινό μας πρόγραμμα, όλο και κάπου θα κάνουμε τα στραβά μάτια και θα τσιμπήσουμε «απαγορευμένα» φαγητά. Δεν πειράζει άλλωστε αν το κάνουμε που και που, έτσι; Κι όμως, τελικά μπορεί και να πειράζει. 
«Ακόμα και αν ακολουθείτε μια ισορροπημένη δίαιτα, κάποια στιγμή θα καταναλώσετε επεξεργασμένα τρόφιμα όμως δημητριακά, γιαούρτι με γεύσεις ή κατεψυγμένα λαχανικά, τα οποία όμως θα στερήσουν από τον οργανισμό σας τουλάχιστον ένα θρεπτικό συστατικό», λένε οι διατροφολόγοι.

Ένα από αυτά τα βλαβερά συστατικά που καταναλώνουμε συχνά είναι το σιρόπι καλαμποκιού με υψηλή φρουκτόζη, τα οποία βρίσκεται σε μπισκότα, κέικ, κλασικά δημητριακά, αναψυκτικά, κατεψυγμένα λαχανικά, γιαούρτι, χυμούς, καρυκεύματα κ.α.

Το συστατικό αυτό «κλέβει» το χρώμιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο από το σώμα μας, βασικά στοιχεία για τη σωστή λειτουργία του. Βιολογικά, αυτό το συστατικό έχει την ίδια επίπτωση στον οργανισμό μας με τη ζάχαρη, συμπεριλαμβανομένου ενός σχηματισμού εντερικής βακτηριακής υπερανάπτυξης, μια συχνή πάθηση που βρίσκεται στα περισσότερα άτομα που πάσχουν από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Σε αντίθεση με τη ζάχαρη, όμως, το σιρόπι καλαμποκιού με υψηλή φρουκτόζη δεν προκαλεί το αίσθημα του κορεσμού, με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο εύκολο να φάμε περισσότερο από το επιτρεπτό και να οδηγηθούμε στην παχυσαρκία.

Τα ρίσκα που παίρνουμε με την κατανάλωση αυτού του συστατικού, λοιπόν, είναι εξασθενημένη λειτουργία του ανοσοποιητικού, απώλεια μαλλιών, μειωμένη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, αυξημένα τριγλυκερίδια, δυσφορία, φούσκωμα, διάρροια και παχυσαρκία. Φυσικά δεν θα έρθουν όλα μαζί, όσο περισσότερο προσέχουμε όμως και κρατάμε την κατανάλωση του εν λόγω σιροπιού στο ελάχιστο δυνατό, τόσο το καλύτερο για την υγεία μας.

 

Πηγή:queen.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10 τροφές για να ενισχύσετε την εγκεφαλική σας δύναμη

Γιώργος Newsitamea

Αέρια: Τι σημαίνουν για το έντερο και την υγεία μας

Γιώργος Newsitamea

Καρκίνος: Ποια διατροφή βοηθά τους ασθενείς να τον αντιμετωπίσουν καλύτερα

Efi Nika