Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Η Ζωή μου με την Σπονδυλόπτωση… Μια Σπάνια Πάθηση!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

gynaika

Έχω τέταρτου βαθμού σπονδυλόπτωση και έχω κάνει εμφύτευση νευροδιεγέρτη νωτιαίου μυελού, που σημαίνει ένα μηχάνημα εσωτερικά και ένα εξωτερικά για να φορτίζω κάθε εβδομάδα, ώστε να μπορώ να σταθώ στα πόδια μου και να ζω χωρίς φρικτούς πόνους.

Είμαι 43 χρονών και ζω έτσι τα τελευταία 9 χρόνια μετά από ένα πέσιμο από σκάλα. Περνάω επιτροπή κάθε 2 χρόνια και κάθε φορά πρέπει να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Όλα αυτά τα χρόνια με παρακολουθεί ψυχίατρος φυσικά με φαρμακευτική αγωγή ,είμαι δυνατή και το παλεύω όσο μπορώ, αλλά δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παθαίνω κρίσεις απώλειας συνείδησης και κρίσεις πανικού με αποτέλεσμα να κομματιάζω τον εαυτό μου.

Πρέπει να ζω σε ένα απόλυτα ήρεμο περιβάλλον , αλλά πείτε μου πως γίνεται αυτό , γιατί εγώ δεν το έχω βρει ακόμα, αν και έχω την απόλυτη στήριξη από την οικογένειά μου.

Αυτά ήθελα να πω, γιατί τουλάχιστον απαιτώ τον σεβασμό όλων αυτών που είναι σε θέσεις για να μας εξυπηρετούν και όχι να μας προσβάλουν !!!!!!!!!!

1

2

ee3ac10d-847a-4b01-87f4-bffbaa05b8e7

Αυτές είναι οι φωτογραφίες από το μηχάνημα που ζω και τα φάρμακα που παίρνω. Επίσης διαγνωστικά με ψυχωσική διαταραχή και υστερικό σύνδρομο και μανιοκατάθλιψη.

Φ.Ε.

Σπονδυλόπτωση 

Ο όρος σπονδυλολίσθηση αναφέρεται στην πρόσθια μετατόπιση ενός σπονδύλου σε σχέση με την επιφυσιακή πλάκα του υποκείμενου σπονδύλου. Η ταξινόμηση του Meyerding βασίζεται στη μέτρηση της ολίσθησης στην πλάγια ακτινογραφία της σπονδυλικής στήλης σε όρθια θέση. Η κατάσταση κατά την οποία η πρόσθια μετατόπιση του σπονδύλου ξεπερνά το 100% της επιφάνειας της άνω επιφυσιακής πλάκας του υποκείμενου σπονδύλου αναφέρεται με τον όρο σπονδυλόπτωση και στην περίπτωση αυτή ο υπερκείμενος σπόνδυλος βρίσκεται κάτω από το επίπεδο της άνω επιφυσιακής πλάκας του υποκείμενου σπονδύλου (συνήθως του 1ου ιερού).

Η υψηλού βαθμού σπονδυλολίσθηση και η σπονδυλόπτωση αποτελούν ίσως από τις πιο δύσκολες καταστάσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο χειρουργός της σπονδυλικής στήλης. Η ιδανική μέθοδος αντιμετώπισής τους παραμένει πεδίο επιστημονικής διαφωνίας.

Στις μέρες μας ευνοείται η τεχνική της μερικής ανάταξης και της σπονδυλοδεσίας με υλικά ως η ασφαλέστερη επιλογή όσον αφορά τις νευρολογικές βλάβες, την αποκατάσταση της οβελιαίας ισορροπίας και την αποτελεσματικότητα της σπονδυλοδεσίας. Ωστόσο, η τελική επιλογή για κάθε ασθενή θα πρέπει να λαμβάνεται μετά από προσεκτική ανάλυση των συμπτωμάτων του,της κλινικής παραμόρφωσης, της νευρολογικής κατάστασης και του προεγχειρητικού ακτινολογικού ελέγχου σε συνδυασμό με την προτίμηση και την εμπειρία του χειρουργού.

Ο όρος σπονδυλολίσθηση αναφέρεται στην πρόσθια με τατόπιση ενός σπονδύλου σε σχέση με την επιφυσιακή πλάκα του υποκείμενου σπονδύλου. Η δυσπλαστική ή συγγενής σπονδυλολίσθηση αφορά στο 15% των περιπτώσεων σε άτομα πριν από την ενηλικίωση1,2. Στα παιδιά και στους εφήβους η σπονδυλολίσθηση απαντάται συχνότερα στο Ο5 Ι1 επίπεδο, λόγω της αυξημένης επίπτωσης δυσπλασιών στη συγκεκριμένη περιοχή. Αυτές οι συγγενείς ανωμαλίες έχουν ως αποτέλεσμα τη βαθμιαία ολίσθηση του Ο5 σπονδύλου επί του ιερού οστού, η οποία προοδευτικά μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλου βαθμού ολίσθηση. Οι ολισθήσεις μεγάλου βαθμού σε σκελετικά ανώριμους ασθενείς είναι κατά κανόνα συμπτωματικές και περαιτέρω εξελισσόμενες.

Διάφορες ταξινομήσεις της νόσου έχουν προταθεί στη βιβλιογραφία1,3,4. Για τον σκοπό της παρούσας αναφοράς θα χρησιμοποιηθεί η ταξινόμηση του Meyerding η οποία είναι ευρέως αποδεκτή. Βασίζεται στη μέτρηση της ολίσθησης στην πλάγια ακτινογραφία της σπονδυλικής στήλης σε όρθια θέση. Ολίσθηση 0-25% ορίζεται ως 1ου βαθμού, ολίσθηση 26-50% ορίζεται ως 2ου βαθμού, ολίσθηση 51-75% ορίζεται ως 3ου βαθμού και ολίσθηση 76- 100% ορίζεται ως 4ου βαθμού. Ως ολίσθηση 5ου βαθμού ορίζεται η κατάσταση κατά την οποία η πρόσθια μετατόπιση του σπονδύλου ξεπερνά το 100%. Αναφέρεται με τον όρο σπονδυλόπτωση και στην περίπτωση αυτή ο υπερκείμενος σπόνδυλος βρίσκεται κάτω από το επίπεδο της άνω επιφυσιακής πλάκας του υποκείμενου σπονδύλου (συνήθως του 1ου ιερού).

Παρά το γεγονός ότι η παραπάνω κλινική οντότητα έχει περιγραφεί στη βιβλιογραφία εδώ και δυο δεκαετίες, η ιδανική θεραπευτική αντιμετώπισή της παραμένει ακόμα πεδίο διαφωνίας.

Newsroom Aμεα / Όταν οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν σέβονται τα άτομα με αναπηρία

Φ.Ε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρό αγόρι με καρδιακή ανεπάρκεια έλαβε το δώρο που του χάρισε τη ζωή: μια νέα καρδιά

Efi Nika

Μήνας ευαισθητοποίησης απώλειας άκρων ο Απρίλιος, σε αύξηση οι ακρωτηριασμοί.

Βογιατζής Ηλίας

Λουκία Κασαμάκη: Η 11χρονη εκ γενετής τυφλή που δίνει μαθήματα ζωής – ΦΩΤΟ

Efi Nika