Newsitamea.gr
SPORT AMEA

«ΠΟΡΤΑ» ΓΙΑ ΡΙΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

thumbnail

 

«Πόρτα» για Ρίο

 

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της ποινής του για πενταετή φυλάκιση από το δικαστήριο της Νοτίου Αφρικής, ο 27χρονος Παραολυμπιονίκης ενημερώθηκε πως πενταετής θα είναι και ο αποκλεισμός του από κάθε αθλητική διοργάνωση. Αν και οι νομικοί υποστηρίζουν ότι ο Πιστόριους μπορεί να βγει από φυλακή μετά από 10 μήνες, η ποινή του από τη ΔΟΕ δεν θα έχει… εκπτώσεις.

«Η ποινή σημαίνει πως ο Πιστόριους δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί για πέντε ολόκληρα χρόνια, άσχετα με το αν θα την εκτίσει ή όχι», διευκρινίστηκε από την Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Αυτό σημαίνει πως ο αθλητής που το 2012 πέτυχε το μοναδικό επίτευγμα να αγωνιστεί τόσο στους Ολυμπιακούς όσο και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, δεν θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στους Αγώνες του Ρίο το 2016.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Μαρκ Άνταμς χαρακτήρισε την υπόθεση «…ανθρώπινη τραγωδία για την οικογένεια της Ρίβα Στίνκαμπ και τον Όσκαρ Πιστόριους. Ελπίζουμε πως ο χρόνος θα φέρει ανακούφιση σε όλους τους ενδιαφερόμενους, αλλά σε αυτό το στάδιο δεν έχουμε να κάνουμε κάποιο άλλο σχόλιο».

Τέλος, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.

sportsamea.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάσχει από Σκλήρυνση κατά πλάκας όμως είναι ο πιο δυνατός άντρας στον κόσμο, για δεύτερη χρονιά!

Βογιατζής Ηλίας

Θα διασχίσει το στενό της Μάγχης κολυμπώντας μόνο με τα χέρια!

Βογιατζής Ηλίας

Μένουμε Σπίτι – Σποτ Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων Α.Ο.Ν.Μ.

newsitamea