Newsitamea.gr
SPORT AMEA

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

482426_371385166302421_1081423258_n

 

Ο αγώνας είναι κοινός

Ζούμε στο 2014. Η ανθρωπότητα έχει κάνει τεράστια άλματα στις επιστήμες και τον πολιτισμό, ζούμε στην εποχή της καινοτομίας, όμως η νοοτροπία είναι ένα κεφάλαιο που έχει παραμείνει… απαρχαιωμένο. Θύματα αυτής της νοοτροπίας και οι αθλητές με αναπηρία. Τοποθετημένοι στο περιθώριο, επανέρχονται στην επικαιρότητα με δόσεις… ελεημοσύνης.

O Παραολυμπιακός αθλητισμός και γενικότερα ο αθλητισμός των ατόμων με αναπηρία είναι ένα άγνωστο κεφαλαίο για την ελληνική κοινωνία. Το να μην γνωρίζουν οι απλοί πολίτες ή ακόμα και τα ίδια τα άτομα με αναπηρία για την ύπαρξη του ειδικού αθλητισμού είναι ένα μεγάλο θέμα που δεν είναι η ώρα να το αναλύσουμε.
Ο αθλητισμός είναι ένας κοινωνικός θεσμός ο οποίος αντικατοπτρίζει την κοινωνία και τον πολιτισμό της. Το sportsfeed.gr ,newsitamea.gr, sportsamea.gr έχoυν στόχο την παρουσίαση και την γνωριμία των αθλημάτων καλύπτοντας διαρκώς τις προσπάθειες των αθλητών. Σκοπός μας είναι να σπάσει η διάκριση και ο διαχωρισμός των αθλητών.

Η πρώτη Ελληνική συμμετοχή σε Παραολυμπιακούς αγώνες έγινε το 1976. Τριάντα οχτώ χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη συμμέτοχη στο ύψιστο αθλητικό γεγονός. Οι αθλητές με διάφορες μορφές αναπηρίας προπονούνται, αθλούνται, κάνουν πρωταθλητισμό, κερδίζουν διακρίσεις χωρίς καν να γνωρίζουμε την ύπαρξη τους καθώς μένουμε πίσω από την στερεοτυπική αντίληψη της αναπηρίας σαν ανικανότητα. Ο ειδικός αθλητισμός στην Ελλάδα αναπτύσσεται σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες αναπηριών.

  • Τον παραολυμπιακό αθλητισμό όπου εντάσσονται αθλητές με τύφλωση, εγκεφαλική παράλυση, ακρωτηριασμό, παραπληγία ή τετραπληγία, και ελαφριά νοητική καθυστέρηση.
  • Κώφωση.
  • Νεφροπαθείς, (αιμοκαθαιρόμενοι και μεταμοσχευμένοι).
  • Special Olympics, νοητική υστέρηση (επιβραβεύεται η συμμετοχή στους αγώνες).

 

Το sportsfeed.gr , newsitamea.gr, sportsamea.gr  είναι εδώ για να ενώσουν τον διαχωρισμό που υπάρχει ανάμεσα στον Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό αθλητισμό, δίνοντας ισότιμη προβολή, για κανέναν άλλο λόγο παρά μόνο γιατί έτσι πρέπει. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνας μας, δίπλα σε όλους αυτούς τους αθλητές που δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το αυτονόητο. Να αθλούνται και να φέρνουν διακρίσεις στην Ελλάδα μας.
Χρόνια πολλά γεμάτα ειρήνη.

Του Αριστομένη Νικολόπουλου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάσχει από Σκλήρυνση κατά πλάκας όμως είναι ο πιο δυνατός άντρας στον κόσμο, για δεύτερη χρονιά!

Βογιατζής Ηλίας

Θα διασχίσει το στενό της Μάγχης κολυμπώντας μόνο με τα χέρια!

Βογιατζής Ηλίας

Μένουμε Σπίτι – Σποτ Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων Α.Ο.Ν.Μ.

newsitamea