Newsitamea.gr
SPORT AMEA

Ημερίδα μπότσια

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Tyrtaios_Boccia

 

Σήμερα Πέμπτη 22.1 ο Αθλητικός σύλλογος Τυρταίος διοργανώνει την 3η ημερίδα μπότσια για το ατομικό (BC2), στο γυμναστήριο Γ. Κακούρης.

Η 3η ημερίδα μπότσια που διοργανώνει το Νομαρχιακό αθλητικό σωματείο Α.με.Α Τυρταίος, θα πραγματοποιηθεί αύριο στο κλειστό γυμναστήριο Ιλίου «Γ. Κακούρης». Οι αγώνες θα ξεκινήσουν 9:00πμ και αφορούν την αγωνιστική κατηγορία BC2.

Ο Τυρταίος διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη  φορά την ημερίδα υπό την αιγίδα της  Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Α.με.Α στα πλαίσια ανάπτυξης και προβολής του αθλήματος.  Η είσοδος είναι ελεύθερη για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν και να γνωρίσουν ένα ενδιαφέρον παραολυμπιακό άθλημα.

Μπότσια αγωνιστική κατηγορία BC2.

Το Μπότσια (ατομικό BC2)  είναι ένα ανταγωνιστικό άθλημα, το οποίο διεξάγεται μεταξύ δύο αθλητών, είναι άθλημα για άτομα με εγκεφαλική παράλυση ή άλλη κινητική αναπηρία που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο, τόσο σε επίπεδο δραστηριότητας αναψυχής όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο. Το άθλημα απαιτεί αυτοσυγκέντρωση, συντονισμό, δυνατότητα ελέγχου των μυών, ακρίβεια και στρατηγική. Οι αγώνες διεξάγονται σε κλειστό χώρο, στον οποίο χαράσσονται ειδικές γραμμές που οριοθετούν τον αγωνιστικό χώρο. Στόχος των παικτών είναι να προωθήσουν τις δερμάτινες κόκκινες ή μπλε μπάλες τους, όσο το δυνατόν πιο κοντά σε μια άσπρη μπάλα-στόχο, που καλείται “jack”. Η σειρά των παικτών καθορίζεται με κλήρωση. Ο αθλητής ή η ομάδα που κερδίζει την κλήρωση έχει το δικαίωμα να διαλέξει αν θα αγωνιστεί με τις κόκκινες ή τις μπλε μπάλες. O πρώτος γύρος ξεκινάει με τον παίκτη που θα παίξει με τις κόκκινες μπάλες, ο οποίος ρίχνει πρώτα την άσπρη και στη συνέχεια μια κόκκινη μπάλα. Η προώθηση της μπάλας μπορεί να γίνει με το χέρι, με το πόδι ή με τη βοήθεια μιας συσκευής, όταν οι παίκτες παρουσιάζουν πολύ μεγάλο κινητικό περιορισμό στα άνω και κάτω άκρα. Στη συνέχεια οι αντίπαλοι ρίχνουν τις μπάλες τους, προσπαθώντας να φτάσουν την μπάλα-στόχο. Στο τέλος κάθε γύρου μετρώνται από το διαιτητή οι πιο κοντινές προς το στόχο αποστάσεις και συγκεντρώνεται η βαθμολογία για να αναδειχθεί ο νικητής.

Το ατομικό για την κατηγορία ΒC2 που θα διεξαχθούν αύριο στην ημερίδα αφορά αγώνες οι οποίοι είναι μικτοί, δηλαδή συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες μαζί.

www.sportsamea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάσχει από Σκλήρυνση κατά πλάκας όμως είναι ο πιο δυνατός άντρας στον κόσμο, για δεύτερη χρονιά!

Βογιατζής Ηλίας

Θα διασχίσει το στενό της Μάγχης κολυμπώντας μόνο με τα χέρια!

Βογιατζής Ηλίας

Μένουμε Σπίτι – Σποτ Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων Α.Ο.Ν.Μ.

newsitamea