Newsitamea.gr
ΔΙΑΒΗΤΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αποτελεσματική και εύκολη η νέα ινσουλίνη για όλους τους τύπους διαβήτη

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αποτελεσματική και εύκολη η νέα ινσουλίνη για όλους τους τύπους διαβήτη

Αποτελεσματική και εύκολη η νέα ινσουλίνη για όλους τους τύπους διαβήτη

Εγκρίθηκε από τον FDA η χορήγηση σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 και 2 η ινσουλίνης glargine της φαρμακευτικής εταιρείας SANOFI. Σύμφωνα με την έγκριση η ινσουλίνη θα είναι διαθέσιμη στους ασθενείς από τι 2ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, δηλαδή από αρχές Απριλίου και μετά.

Οι μελέτες που είχαν γίνει για τη glargine είχαν δείξει ότι αποτελεί μιας νέας γενιάς ινσουλίνη η οποία με μία άπαξ ημερήσια χορήγηση επιτυγχάνει τη σταθεροποίηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η τελευταία μελέτη Φάσης ΙΙΙ που έγινε για να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια της χορήγησης της glargine, σε 3.500 ενήλικες με διαβήτη τύπου 1 και 2 ήταν και αυτή που οδήγησε τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων να δώσει έγκριση χρήσης καθώς απέδειξε ότι όχι μόνο είναι αποτελεσματική αλλά και το γεγονός ότι είναι μια άπαξ ημερήσια δόση βοηθά τον ασθενή να είναι τακτικός στη θεραπεία του. Σημειωτέον ότι το 50% των ασθενών με διαβήτη παγκοσμίως είναι εντελώς αρρύθμιστοι γι’ αυτό και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Επιπροσθέτως, η νέα ινσουλίνη αποτελεί μια πρόκληση για ασθενείς και γιατρούς καθώς δεν υπάρχει πλέον η ανησυχία ενός υπογλυκαιμικού επεισοδίου καθώς βοηθά στον πλήρη έλεγχο της ασθένειας.

Τέλος, οι ανεπιθύμητες ενέργειες της ινσουλίνης αυτής είναι η ρινοφαρυγγίτιδα σε ποσοστό 12,8% σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 και 7,1% σε τύπου 2 ασθενείς και η λοίμωξη του αναπνευστικού σε ποσοστό 9,5% σε ασθενείς τύπου 1 και 5,7% σε τύπου 2 ασθενείς.

Η ινσουλίνη glargine θα είναι διαθέσιμη σε προγεμισμένη συσκευή τύπου πένας μιας χρήσης ενώ πρέπει να πούμε ότι μετά την έγκριση του FDA  αναμένει άδεια κυκλοφορίας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) και άλλες υγειονομικές αρχές σε όλο τον κόσμο.

 

Πηγή: www.naftemporiki.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυστραλία: 50 εκατομμύρια για την ανάπτυξη της κορυφαίας στον κόσμο τεχνητής καρδιάς

Βογιατζής Ηλίας

Τα οφέλη της αιμοδοσίας, μάθε τα πάντα, σώσε τρεις ζωές και τη δική σου!

Βογιατζής Ηλίας

Πώς θα καταλάβετε τα “κρυφά” συμπτώματα του Διαβήτη τύπου 2;

Penni Syggrou