Newsitamea.gr
SPORT AMEA

Ακόμα μία διοργάνωση στο Σότσι

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

IWAS_LogoColour

 

Ακόμα μία διοργάνωση στο Σότσι

Η Διεθνής Αθλητική Ομοσπονδία αθλητών με αμαξίδιο και ακρωτηριασμό (IWAS) ανακοίνωσε σήμερα την ανάθεση του παγκοσμίου πρωταθλήματος για το 2015 στο Σότσι της Ρωσίας.

Το Σότσι της Ρωσίας είναι η πόλη που θα αναλάβει την διοργάνωση των αγώνων που θα πραγματοποιηθούν από τις 26 Οκτωβρίου με 2 Νοεμβρίου 2015. Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των χειμερινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στις αρχές του χρόνου (Φεβρουάριος – Μάρτιος), το Σότσι είναι έτοιμο να διοργανώσει άλλο ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για τον Παραολυμπιακό αθλητισμό.
Τα αθλήματα που είναι στο πρόγραμμα είναι:

 

  • τοξοβολία
  • βραχίονας πάλη
  • στίβος
  • παρά ταε κβον ντο
  • κολύμβηση
  • πινγκ πονγκ

 

Η επίσημη ανακοίνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητισμού ατόμων με κινητική αναπηρία (IWAS)
«Η αθλητική μας ομοσπονδία είναι στην ευχάριστη θέση να επωφεληθεί από την κληρονομιά του Σότσι 2014 μετά την διεξαγωγή των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων με τον έκδηλο ενδιαφέρον που υπάρχει για τον παρά-αθλητισμό και τη διοργάνωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος αποφασίστηκε η ανάθεση του παγκοσμίου πρωταθλήματος 2015 στο Σότσι. Όλοι μας προσβλέπουμε σε μια πολύ επιτυχημένη διοργάνωση».

Ποια είναι η IWAS
Η Διεθνής Ομοσπονδία Αθλητών σε Αναπηρική Καρέκλα και Ακρωτηριασμούς (IWAS) της οποίας η πρώτη ονομασία ήταν Διεθνής Ομοσπονδία Παιχνιδιών Στόουκ Μάντβιλ, αποτελεί τον πρόδρομο των Παραολυμπιακών Αγώνων. Σε συνεργασία με την Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή, έχει υπό την αιγίδα της για την ανάπτυξη τα αθλήματα ξιφασκία με αμαξίδιο, βραχίονας πάλη και χόκεϊ με ηλεκτρικό αμαξίδιο.

sportsamea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάσχει από Σκλήρυνση κατά πλάκας όμως είναι ο πιο δυνατός άντρας στον κόσμο, για δεύτερη χρονιά!

Βογιατζής Ηλίας

Θα διασχίσει το στενό της Μάγχης κολυμπώντας μόνο με τα χέρια!

Βογιατζής Ηλίας

Μένουμε Σπίτι – Σποτ Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων Α.Ο.Ν.Μ.

newsitamea