Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Φρούτα και λαχανικά: Ποια θα αγόραζε η διαιτολόγος;ΒΙΝΤΕΟ

Φρούτα και λαχανικά: Ποια θα αγόραζε η διαιτολόγος;
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Φρούτα και λαχανικά: Ποια θα αγόραζε η διαιτολόγος;

Ποια είναι τα πιο θρεπτικά φρούτα και λαχανικά; Ποια θα επέλεγε η διαιτολόγος στο σούπερ μάρκετ; Πως μπορούμε να επιλέξουμε τα πιο φρέσκα και πως θα τα ξεχωρίσουμε στο ράφι; Οι απαντήσεις ακολουθούν…

Οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι πρέπει να καταναλώνουμε τουλάχιστον 3 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα, αφού τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν πλούσιες πηγές φυτικών ινών, μετάλλων και βιταμινών, αντιοξειδωτικών συστατικών και πολλών άλλων θρεπτικών συστατικών. Δεν μας παρέχουν όμως όλα τα είδη φρούτων και λαχανικών τις ίδιες βιταμίνες, ούτε στην ίδια ποσότητα.  Δείτε λοιπόν στην εκπομπή μας ποια είναι τα πιο θρεπτικά φρούτα και λαχανικά, πως θα τα επιλέξετε και τι ακριβώς μας συμβουλεύει η κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος, Χριστίνα Μπαλαμώτη να προσέχουμε στις αγορές μας.

Γιατί πρέπει να επιλέγουμε φρέσκα;

Δυστυχώς οι βιταμίνες που βρίσκονται στα λαχανικά και τα φρούτα καταστρέφονται εύκολα καθώς μόλις κοπούν από το δέντρο ή το φυτό από το οποίο προέρχονται, αρχίζουν σταδιακά να οξειδώνονται. Όσο λοιπόν πιο φρέσκα είναι, τόσο πιο πλούσια θα είναι σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον θα έχουν καλύτερη γεύση και πιο πλούσιο άρωμά.

Πως θα τα ξεχωρίσουμε;

Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε φρούτα και λαχανικά ώστε να επιλέξουμε τα καλύτερα και τα πιο φρέσκα. Τα πιο σημαντικά από αυτά είναι το χρώμα, (πρέπει να έχουν ζωηρό χρώμα), το σχήμα και η εξωτερική τους εικόνα. Δεν είναι όμως τα μόνα πράγματα που πρέπει να κοιτάμε…

Για να τα μάθουμε όλα λοιπόν αποφασίσαμε να επισκεφτούμε ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ με την κλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο Χριστίνα Μπαλαμώτη που  θα μας δείξει πώς να επιλέξουμε τα πιο φρέσκα και θρεπτικά φρούτα και λαχανικά. Στο βίντεο  μας αποκαλύπτει επίσης και πολλά άλλα χρήσιμα μυστικά για έξυπνες αγορές.  Αποκτήστε όλες τις πολύτιμες γνώσεις που χρειάζεστε, ώστε την επόμενη φορά να πάτε στο σούπερ μάρκετ «διαβασμένοι».

 

 

 

pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέας γενιάς τεχνητό γλυκαντικό σε γλυκά, αναψυκτικά βλάπτει το έντερο, λένε οι ειδικοί

Efi Nika

Τα πασχαλινά κουλουράκια της τεμπέλας: Χωρίς ζύμωμα, με μόνο 3 υλικά και έτοιμα σε 20 λεπτάκια

Efi Nika

Ποια είναι η σχέση μεταξύ υδατανθράκων και αύξησης βάρους

newsitamea