Newsitamea.gr
SPORT AMEA

Ολυμπιάδα Κωφών Αποτελέσματα 1 Αυγούστου

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

p-zIxKHj3i0_TxBnmaqUK-EsKzJdzrsMKDjQGjFtxt8

Ολυμπιάδα Κωφών Αποτελέσματα 1 Αυγούστου

Μπάσκετ Ανδρών
Ελλάδα – Βενεζουέλα 74-78
Κρίμα για την ανδρική ομάδα του μπάσκετ κωφών, αφού σίγουρα θα μπορούσε να είχε πάρει το ροζ φύλλο αγώνα και να περάσει στη τετράδα για να διεκδικήσει ένα μετάλλιο, έστω και το χάλκινο, αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος της, στον αγώνα με την Βενεζουέλα αφού γνώρισε την ήταν με 78-74.
Η Εθνική μας ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και αποφασισμένα για να πάρει την νίκη και το παιχνίδι πήγαινε πόντο πόντο μέχρι τη τελευταία στιγμή. Μεγαλύτερη διαφορά, αυτή των 6 πόντων που ξέφυγαν και οι 2 ομάδες κάποια στιγμή, δείγμα του ότι το παιχνίδι ήταν αρκετά κλειστό.
Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στους εκ της Λατινικής Αμερικής ορμώμενους, οι οποία κρατούσαν τη διαφορά των 2-3 πόντων κυρίως χάρις στο γρήγορο παιχνίδι που έπαιζαν αλλά και στο ασφυκτικό πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο από το πρώτο δευτερόλεπτο. Κάποια λάθη των Ελλήνων δεν επέτρεψαν στους παίκτες του Ηλία Φέρτη να περάσουν μπροστά στο σκορ, κάτι το οποίο όμως έγινε στην επανάληψη. Στη τρίτη περίοδο, οι Έλληνες παίκτες έπαιξαν σπουδαίο μπάσκετ, ακολουθώντας κατά γράμμα τις εντολές του προπονητή και πέρασαν μπροστά στο σκορ, φτάνοντας μέχρι και τους 6 πόντους της διαφοράς. Το παιχνίδι όμως, φαινόταν από την αρχή πως θα είναι ακατάλληλο για καρδιακούς.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο, δε μπορούσε κανείς να προβλέψει που θα κάτσει η μπίλια, αφού μέχρι και 30 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, στην επίθεση της Ελληνικής ομάδας, κι ενώ βρισκόταν ένα πόντο πίσω, ο Γκανάτσας, υπέπεσε σε κρίσιμο λάθος και στην επίθεση, η διαφορά πήγε στους 3, με δύο εύστοχες βολές του Πατσέκο. Τα εναπομείναντα ελάχιστα δευτερόλεπτα, ήταν διαδικαστικά, στα οποία δεν άλλαξε απολύτως τίποτα, πέραν μιας εύστοχης βολής από μεριάς Βενεζουέλας για να διαμορφωθεί το τελικό 78-74.

Μπάσκετ γυναικών
Ελλάδα – Λευκορωσία 80-51
Χαμόγελα για το γυναικείο μπάσκετ, αφού οι αθλήτριες της Αθηνάς Ζέρβα, έφτασαν στους 4 της διοργάνωσης, κερδίζοντας την Λευκορωσία με 80-51. Σαφώς ανώτερες οι κοπέλες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, πήραν μια σημαντική διαφορά από το πρώτο δεκάλεπτο και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω. Σε ένα κατάμεστο από Έλληνες γήπεδο, με την Κοτσιάφτη να τραβάει το σκορ πετυχαίνοντας 23 πόντους και τη Σαρακατσάνη να προσθέτει 12, πραγματοποίησε άλλη μια καλή εμφάνιση που της δίνει το δικαίωμα να ελπίζει για κάποιο μετάλλιο.
Τα κορίτσια μας, θα διεκδικήσουν τώρα στους ημιτελικούς απέναντι στην Αμερική, την πρόκριση στον τελικό, όπου εκεί θα βρουν τον νικητή του ζευγαριού Ουκρανία – Λιθουανία, ενώ σε περίπτωση που δεν προκριθεί, θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο του ίδιου ζευγαριού για το χάλκινο μετάλλιο.
Ελλάδα: Σαρακατσάνη 12, Σουλτή, Αγαγιώτου 11, Κοτσιρέα 7, Μπάλκογλου 9, Μελλίνη 6, Βεράνη 1, Χαϊνά 6, Βουδούρη 6, Κοτσιάφτη 23

Τα πανηγύρια των κοριτσιών για τη πρόκριση στους 4

[youtube id=”cVtb5Fluzak” width=”620″ height=”360″]

Λία Σαρακατσάνη για τη νίκη επί της Λευκορωσίας Ολυμπιάδα Κ

[youtube id=”MA4vctPrAO4″ width=”620″ height=”360″]

Αθηνά Ζέρβα για την πρόκριση στους 4 στην Ολυμπιάδα Κωφών 2013 Σόφια

[youtube id=”hsfvfd74kSE” width=”620″ height=”360″]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάσχει από Σκλήρυνση κατά πλάκας όμως είναι ο πιο δυνατός άντρας στον κόσμο, για δεύτερη χρονιά!

Βογιατζής Ηλίας

Θα διασχίσει το στενό της Μάγχης κολυμπώντας μόνο με τα χέρια!

Βογιατζής Ηλίας

Μένουμε Σπίτι – Σποτ Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων Α.Ο.Ν.Μ.

newsitamea