Newsitamea.gr
ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΑΙΔΙ

Υποκλίθηκαν όλοι: 11χρονη με αυτισμό πάλεψε και «έσπασε» το Ρεκόρ Γκίνες με τις αριθμητικές της ικανότητες – ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η Sanaa Hiremath μοιάζει με πολλά 11χρονα παιδιά. Της αρέσει να είναι έξω ή να βλέπει βίντεο στο iPad της, αλλά εδώ είναι που διαφέρει: Μπορεί να λύσει οποιοδήποτε μαθηματικό πρόβλημα χωρίς να χρησιμοποιήσει αριθμομηχανή, στυλό ή χαρτί.

11χρονη με αυτισμό κερδίζει παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για νοητικές μαθηματικές δεξιότητες

Η μητέρα της Sanaa, Priya Hiremath, δήλωσε στην Katya Guillaume του Spectrum: “Μια μέρα, όταν έκανα την εργασία μου στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, της παρουσιάσαμε για πρώτη φορά την έννοια του πολλαπλασιασμού και ήταν σε θέση να απαντήσει αμέσως”.

Το ένα μαθηματικό πρόβλημα πήγαινε στο άλλο, οι δυνατότητες γι’ αυτήν ήταν ατελείωτες. Ο πατέρας της Sanaa, Uday, δήλωσε: “Δεν είναι απλώς μια ανθρώπινη αριθμομηχανή, μπορεί πραγματικά να λύσει πολύπλοκα προβλήματα”.

Στα 11 της χρόνια, λύνει προβλήματα που θα έλυνε μια φοιτήτρια μηχανικός στο ΜΙΤ.

Η Sanaa διαγνώστηκε ως αυτιστική σε ηλικία μόλις δύο ετών και δεν εκφράζεται εύκολα. Η Priya και ο Uday είπαν ότι απέτυχε στα μαθηματικά στη δεύτερη τάξη εξαιτίας της αναπηρίας της.

 

11χρονη με αυτισμό έσπασε το Ρεκόρ Γκίνες με τις αριθμητικές της ικανότητες

“Την εξέτασαν στα μαθηματικά”, είπε ο Uday, “της έδωσαν μολύβι και χαρτί και της είπαν να γράψει 1 ως το 20 και δεν μπορούσε να το κάνει γιατί δεν μπορεί να κρατήσει το μολύβι γιατί έχει λεπτή λαβή, έχει προβλήματα με την κινητικότητα”, και τώρα διδάσκεται στο σπίτι από τη μητέρα της.

“Ήταν διαφορετική από τα άλλα παιδιά”, συνέχισε. “Αυτό ήταν προφανές, αλλά αυτό που δεν ήταν προφανές ήταν το πόσο προικισμένη ήταν στα μαθηματικά”.

Ένας παιδίατρος ήταν τόσο γοητευμένος από τις ικανότητές της και το πόσο γρήγορα μπορεί να πολλαπλασιάσει, που αναρωτήθηκε αν κάποιος άλλος έχει καταφέρει να κάνει αυτό που μπορεί η Sanaa, και η απάντηση φάνηκε να είναι αρνητική.

Η Google δημιούργησε τυχαίους αριθμούς που της ζητήθηκε να πολλαπλασιάσει και τους έλυσε σε λιγότερο από 2 λεπτά. Η ικανότητά της να λύνει ένα πρόβλημα πολλαπλασιασμού τόσο γρήγορα της χάρισε τον τίτλο του παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες για τη γρηγορότερή επίλυση αντίστοιχων πρόβληματων πολλαπλασιασμού.

Για να κερδίσει τον τίτλο, έπρεπε να πολλαπλασιάσει 12 ψηφία σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Δεν της επιτρεπόταν να βρίσκεται στην αίθουσα όταν επιλέγονταν οι αριθμοί και έπρεπε να έχει δεμένα τα μάτια κατά τη διαδρομή της προς τον τόπο δοκιμασίας της.

“Δεν νομίζω ότι έχει περιορισμούς”, δήλωσε ο Uday. “Έξι ψηφία, επτά ψηφία, ποιος ξέρει πόσα ψηφία. Δεν νομίζω ότι έχει αυτούς τους περιορισμούς”.

Είπε ότι ο μόνος περιορισμός είναι η ικανότητά τους να την καταλάβουν μέσω των λέξεων.

Η Priya και ο Uday δήλωσαν ότι παρόλο που η ικανότητά της ξεπερνάει αυτή ενός 11χρονου, δεν θα ήθελαν να συνεχίσει λόγω των επικοινωνιακών της δεξιοτήτων.

Σκοπεύουν να συνεχίσουν να εργάζονται μαζί της για να βελτιώσουν τους τομείς στους οποίους δυσκολεύεται.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 φράσεις για να μεγαλώσεις γενναία παιδιά

newsitamea

Αλλάζουν τα πάντα στα κυλικεία των σχολείων: Έρχεται το νέο υγιεινό «μενού», ποιες τροφές θα περιέχει

Efi Nika

«Είμαστε όλη η οικογένεια σε σοκ»: Την κορόιδευαν τα παιδιά της γιατί αγόραζε λαχεία και κέρδισε 11.200.000 ευρώ

Efi Nika