Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΑΙΔΙ

Υποκλινόμαστε στα αδερφάκια παιδιών ΑμεΑ, είναι κρυφοί ήρωες κι ας μην το ξέρουν

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η Μαρία Τούβα, μαμά παιδιού ΑμεΑ, είναι ιδιαίτερα ενεργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με τις αναρτήσεις της στέλνει μηνύματα ενθάρρυνσης, υποστήριξης και ενδυνάμωσης στους γονείς παιδιών με αναπηρία.

ώστε να αναζητούν πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων και να μην το βάζουν ποτέ κάτω με την πορεία των ξεχωριστών παιδιών τους γιατί κάθε μικρή τους νίκη είναι ένα μεγάλο βήμα για την εξέλιξή τους.

Πρόσφατα έκανε μια συγκινητική ανάρτηση για τα αδερφάκια των παιδιών ΑμεΑ που στέκονται σαν βράχος δίπλα τους και όπως χαρακτηριστικά γράφει “είναι κρυφοί ήρωες κι ας μην το ξέρουν”.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Αδερφάκια παιδιών με αναπηρία =κρυφοί ήρωες

Μίλα συχνά με τα «άλλα» αδέρφια για το παιδί που έχει αναπηρία. Θέλει την αλήθεια & θέλει πολύ μίλημα…

Μην αποδεχτείς εύκολα την απάντηση του «είμαι καλά».Ακόμα κι αν είναι επώδυνο για εσένα να το ακούσεις ως γονιός, προσπάθησε να επιτρέψεις στο «υγιές» παιδί την ελευθερία να εκφράσει οποιοδήποτε συναίσθημα μπορεί να έχει σχετικά με το ότι είναι αδερφάκι σε κάποιον με αναπηρία.

Νιώθουν την πίεση & το άγχος να προσπαθούν συνέχεια να μη δημιουργούν προβλήματα & να είναι τέλεια, κανείς δεν είναι τέλειος.
Η αγάπη, η εκτίμηση και η συμπόνια μπορούν να μπερδευτούν με ζήλια, ανησυχία, αγανάκτηση, φόβο, ευθύνη και θυμό.

Γι αυτό αν είναι δυνατόν, πρόσφερε τους πρόσβαση σε επαγγελματική συμβουλευτική , δεν είναι ντροπή, είναι βοήθεια την οποία δεν μπορούμε να προσφέρουμε εμείς οι γονείς.

Ο Χρόνος –Το σημαντικότερο, που συνήθως υπάρχει έλλειψη. Είναι δύσκολο να βρεις μερικές επιπλέον ώρες χρόνο με το ένα παιδί, αλλά η επένδυση αυτή , είναι «χρυσή» για το παιδί, νιώθει τον γονέα δίπλα του, έχει ανάγκη να του αφιερώσεις μοναδικό χρόνο.

Εδώ παίζουν μαζί όμορφα.

Έχει γίνει αρκετή δουλειά όμως και θέλει ακόμη κι άλλη, ασταμάτητη….

Υ. Γ Νεφέλη είσαι η καλύτερη αδερφούλα που θα μπορούσε να είχε ο Δημήτρης και εγώ η πιο τυχερή μανούλα του κόσμου.

 

infokids.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1ος χωρισμός του έφηβου παιδιού σας: μια δύσκολη πίστα για… δυνατούς λύτες!

Efi Nika

18χρονη νύφη ξόδεψε 15.000 για την πιο γιγαντιαία – Κιτς γαμήλια τούρτα και οι καλεσμένοι νόμιζαν πως είναι ο επιτάφιος – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Κρύβονται δισεκατομμύρια ευρώ στο έδαφός της: Αυτή η περιοχή της Ελλάδας θα γίνει η πιο πλούσια στη χώρα

Efi Nika