Newsitamea.gr
AMEA news

«Υπεραντλατικό ταξίδι μοιάζει το Λάρισα – Κατερίνη για ΑμεΑ»

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πήρε τον Προαστιακό από τη Λάρισα για μια εκδρομή στην Κατερίνη. Με το αναπηρικό αμαξίδιο επιβιβάστηκε στο τρένο από τη Λάρισα, στο οποίο έφτασε χρησιμοποιώντας το ασανσέρ του σταθμού για τις αποβάθρες. Έφτασε στον σταθμό της Κατερίνης, αποβιβάστηκε και μέχρι έδω όλα καλά.

Ο λαρισαίος, που είναι άτομο με αναπηρία, διαπίστωσε ότι το ασανσέρ εκεί δεν λειτουργούσε και εγκλωβίστηκε έτσι με το αμαξίδιό του στην αποβάθρα 2, ανάμεσα σε σιδηροδρομικές γραμμές. Δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα σκαλιά, ούτε άλλος τρόπος υπήρχε για να περάσει απέναντι στην αποβάθρα 1 και να συνεχίσει στον προορισμό του που ήταν η πόλη της Κατερίνης.

Καλώντας στον αριθμό τηλεφώνου που αναγράφεται στον ανελκυστήρα, ο συντηρητής του είπε ότι έδω και ένα χρόνο δεν έχει συνεργασία με τον ΟΣΕ λόγω μη ανανέωσης της σύμβασης.

Καλώντας στο σταθμό της Λάρισας, όπως μας τα μετέφερε ο Ράλλης Τσιουλάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΑμεΑ Θεσσαλίας, ο «πρωταγωνιστής της Οδύσσειας» τα άκουσε από μια μάλλον αγενή υπάλληλο η οποία τον εγκαλούσε για την επιλογή του να κάνει αυτό το ταξίδι!

Τη λύση έδωσε τελικά ο σταθμάρχης της Κατερίνης ο οποίος εξέτρεψε την αμαξοστοιχία, που ερχόταν από τη Θεσσαλονίκη, στην γραμμή 2, επιβιβάστηκε σε αυτή ο άνθρωπος με το αμαξίδιο, στη συνέχεια προχώρησε λίγα μέτρα το τρένο, ξαναμπήκε στη γράμμη 1, έκανε όπισθεν και τον αποβίβασε στην αποβάθρα 1!

«Ευφυέστατη λύση από τον σταθμάρχη που λειτούργησε πολύ ανθρώπινα ομολογουμένως! Όμως, σκεφτείτε πόσο δύσκολο και εφιαλτικό έγινε αυτό το ταξίδι για το άτομο στο αμαξίδιο, που βρέθηκε καθηλωμένο και εγκλωβισμένο και σε τρομερή αδυναμία!

Το ταξίδι Λάρισα-Κατερίνη με τον Προαστιακό που για τους περισσότερους είναι αυτονόητο φαντάζει για τα ΑμεΑ σαν ένα υπερατλαντικό ταξίδι!» ανέφερε στην ΕΡΤ Λάρισας ο κ.Τσιουλάκης, ο οποίος τόνισε ότι η έλλειψη προσβασιμότητας σε μέσα μαζικής μεταφοράς για άτομα με κινητικά προβλήματα δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας.

www.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea