Newsitamea.gr
NEWS FEED ΥΓΕΙΑ

«Υγιεινές» συνήθειες που πρέπει να αποφεύγετε!!!-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

«Υγιεινές» συνήθειες που πρέπει να αποφεύγετε.

Οι κανόνες υγιεινής που έχουν επιπτώσεις για την υγεία σας.

Εσείς νομίζετε πως κάνετε ό,τι μπορείτε για να βελτιώσετε την υγεία και την εμφάνισή σας, ορισμένοι κανόνες υγιεινής ωστόσο, μπορεί να σας βλάψουν.

Για παράδειγμα, μπορεί το καθημερινό ζεστό ντους να είναι χαλαρωτικό και να σας αναζωογονεί, δεν είναι όμως καλό για την επιδερμίδα σας, καθώς απομακρύνει τα προστατευτικά έλαια.

Ποιες άλλες «υγιεινές» συνήθειες μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην υγεία σας;

Οι μπατονέτες έχουν προκαλέσει αναρίθμητες βλάβες, από σοβαρές μολύνσεις των αυτιών μέχρι απώλεια ακοής. Οι ωτορινολαρυγγολόγοι υποστηρίζουν ότι τα αυτιά έχουν την ικανότητα αυτοκαθαρισμού, καθώς το κερί που παράγουν τα προστατεύει από τα μικρόβια και έχει την τάση να βγαίνει προς τα έξω. Συνεπώς, αρκεί να καθαρίζετε μόνο το κερί που έχει βγει προς τα έξω, χρησιμοποιώντας πετσέτα, λίγο βαμβάκι ή χαρτί.

Ένα αφρόλουτρο μπορεί να είναι ιδανικός τρόπος ξεκούρασης, ενδέχεται όμως να προκαλέσει ερεθισμούς στο δέρμα, ακόμη και λοιμώξεις. Τα αρώματα και τα συστατικά που περιέχουν ορισμένα αφρόλουτρα και αρωματικά άλατα μπάνιου, απομακρύνουν τα προστατευτικά έλαια και διαταράσσουν τη φυσική ισορροπία του pH του δέρματος.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων προειδοποιεί ότι η τρικλοσάνη, μία συνθετική ένωση που υπάρχει στα απολυμαντικά χεριών, είναι βλαβερό υποκατάστατο του συνδυασμού σαπουνιού και νερού. Επιπλέον, ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι η μακροχρόνια έκθεση σε δραστικά συστατικά που χρησιμοποιούνται στα απολυμαντικά, μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους για την υγεία, όπως βακτηριακή αντοχή ή ορμονικές διαταραχές.

Το καθημερινό λούσιμο απομακρύνει τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής, οδηγώντας σε ξηρά και εύθραυστα μαλλιά ακόμα κι αν είναι λιπαρά.

Εάν έχετε ξηρή επιδερμίδα, είναι λογικό να προσπαθείτε να την ενυδατώνετε περισσότερο. Σύμφωνα με τους ειδικούς όμως, η εφαρμογή υπερβολικής ποσότητας ενυδατικής κρέμας τη νύχτα, μπορεί να δημιουργήσει μία ανοχή σε αυτήν και να «εκπαιδεύσει» το δέρμα ώστε να παράγει λιγότερα φυσικά έλαια, καθιστώντας το ακόμη πιο ξηρό μακροπρόθεσμα. Εφαρμόζετε λοιπόν μικρή ποσότητα ενυδατικής κρέμας.

Βουρτσίζετε τα δόντια σας αμέσως μετά το φαγητό; Ορισμένα τρόφιμα περιέχουν κιτρικό οξύ, που αποδυναμώνει το σμάλτο των δοντιών. Το βούρτσισμα αμέσως μετά την κατανάλωσή τους βλάπτει το σμάλτο. Σύμφωνα με τους ειδικούς της κλινικής Mayo, πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον 30 λεπτά μετά το γεύμα, ώστε το σάλιο να εξουδετερώσει τα οξέα στο στόμα σας και να ενισχύσει το σμάλτο.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr  ,  www.rd.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιοι διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο καταγμάτων στο ισχίο

newsitamea

Διώξε μακριά τους δήθεν φίλους. Δεν τους χρειάζεσαι…

Efi Nika

Κάπνισμα: Γιατί μπορεί να πάρουμε κιλά όταν «κόψουμε» το τσιγάρο

Efi Nika