Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Υγειονομική βόμβα το Δρομοκαΐτειο: Νεκροί 2 ασθενείς με κορονοϊό – Άλλοι 36 είναι θετικοί

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ανεξέλεγκτη παραμένει η κατάσταση με τα κρούσματα λοίμωξης από κορονοϊό σε ασθενείς στο “Δρομοκαΐτειο”, καθώς τρόφιμοι που είναι φορείς μένουν στους ίδιους θαλάμους με υγιείς, ενώ το…

προσωπικό δεν έχει τα κατάλληλα μέσα υποστήριξης ασθενών με Covid-19.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν στις 8.30 αύριο το πρωί κινητοποίηση έξω από το γηροψυχειατρικό τμήμα, το οποίο έχει μετατραπεί σε τμήμα Covid.

Όπως καταγγέλλει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και εργαζόμενος στο συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα, δύο ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους, 8 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς και 36 φορείς του ιού παραμένουν στο “Δρομοκαΐτειο”.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, η κατάσταση είναι δύσκολη και προειδοποιεί πως υπάρχει κίνδυνος να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι ασθενείς, οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Ειδικευόμενοι ιατροί καλούνται να διαχειριστούν δεκάδες κρούσματα κορονοϊού, πολλά από αυτά σε ηλικιωμένους, χωρίς το κατάλληλο προσωπικό σε βάρδιας και με επισφαλείς συνθήκες εργασίας.

“Οι ασφυκτικές συνθήκες που επικρατούν στο ΕΣΥ αυτή τη στιγμή εξαναγκάζουν τους ασθενείς αυτούς να παραμένουν στο χώρο του νοσοκομείου μας και να μη δύναται η διακομιδή τους στα γενικά νοσοκομεία για άγνωστο χρονικό διάστημα” τονίζουν.

Σε απόγνωση βρίσκεται και το προσωπικό, με την αίσθηση πως κανένα τμήμα δεν είναι ασφαλές.

Στα τμήματα δεν υπάρχει οξυγόνο σε κεντρική παροχή και όπως σημειώνει, η φροντίδα των ασθενών είναι δύσκολη, καθώς τα Σαββατοκύριακα και τις καθημερινές, μετά το απόγευμα, δεν υπάρχει παθολόγος, ακτινολογικό και μικροβιολογικό τμήμα.

Το ανησυχητικό είναι πως συνεχίζονται οι εισαγωγές ασθενών στην εφημερία.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν στις 8.30 αύριο το πρωί κινητοποίηση έξω από το γηροψυχειατρικό τμήμα, το οποίο έχει μετατραπεί σε τμήμα Covid, χωρίς γιατρούς, νοσηλευτές και εξοπλισμό.

ΠΟΕΔΗΝ: “Νοσοκομείο κορονοϊού … χωρίς γιατρούς”

Την μετατροπή του σε νοσοκομείο νοσηλείας ασθενών με κορονοϊό καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ και προειδοποιεί ότι θα ζητήσει παρέμβαση του Εισαγγελέα.

“Το Νοσοκομείο έχει μετατραπεί πια σε Γενικό Νοσοκομείο νοσηλείας περιστατικών κορονοϊού, χωρίς γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, λοιπό προσωπικό, μέσα ατομικής προστασίας και χωρίς οξυγόνο. Δεν υπάρχει απόγευμα – νύχτα στο Νοσοκομείο παθολόγος. Δεν υπάρχει Ψυχίατρος στο τμήμα. Δεν διαθέτουμε απόγευμα- νύχτα εργαστήρια. Παγκόσμια πρωτοτυπία.

Δεν υπάρχουν επαρκή μέσα ατομικής προστασίας. Με μια ποδιά τσιγαρόχαρτο παλεύουν οι λιγοστοί νοσηλευτές (τρεις τη βάρδια), να τα βγάλουν πέρα χωρίς στολές υψηλής προστασίας. Δεν γίνονται τακτικά προληπτικά τεστ σε ασθενείς και προσωπικό”, τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι ζητούν ασθενείς με κορονοϊό, που είναι στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, να διακομιστούν άμεσα στα Γενικά Νοσοκομεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παντρέψου αυτόν που θα σε επιλέγει κάθε μέρα και θα σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια

Efi Nika

Πήγαν στο χωριό για Πάσχα και πέθανε η κόρη τους: Νεκρή 15 χρόνη, δεν την άκουγαν, μπήκαν στο μπάνιο κι έπαθαν σοκ

Efi Nika

Τραγικός επίλογος στην εξαφάνιση: Θρήνος για τον 43χρονο Νίκο ανήμερα Μ.Πέμπτη, έτσι τον βρήκαν μετά από 15 μέρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika