Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΑΙΔΙ

Ξέρω ότι δεν έπρεπε, αλλά κοίταξα κρυφά το κινητό του έφηβου γιου μου

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

To να ανοίξεις το κινητό τηλέφωνο του παιδιού σου κρυφά, είναι σαν να διαβάζεις το ημερολόγιό του χωρίς την έγκρισή του.

Ωστόσο, μερικές φορές η ανησυχία των γονιών είναι τόσο έντονη που μπορεί να καταφύγουν στην μικρή αυτή… παρανομία!

Ίσως εντοπίσετε άθελά σας μια ανησυχητική ειδοποίηση όταν η οθόνη του τηλεφώνου τους αναβοσβήνει κοντά σας ή υποψιάζεστε ότι υφίστανται διαδικτυακό εκφοβισμό αλλά δεν θέλουν να το συζητήσουν μαζί σας.

Τι κάνεις σε αυτές τις περιπτώσεις; Δικαιολογείται ή όχι να κοιτάξετε κρυφά το κινητό τους; Αυτό αναρωτιέται και μία μαμά στο διαδίκτυο, ζητώντας (με τον τρόπο της) συγχώρεση:

«Το ξέρω ότι δεν έπρεπε, αλλά το έκανα.

Άνοιξα το smartphone του γιου μου και διάβασα όλα του τα μηνύματα, μπήκα στο προφίλ του σε όλα τα social media, τσέκαρα τις κλήσεις τους και είδα τις φωτογραφίες του. Όλες.

Ξέρω ότι αυτό που έκανα ήταν χειρότερο κι από το να διαβάσω το ημερολόγιό του, αλλά η ανησυχία μου δεν με άφηνε να ησυχάσω. Ο γιος μου, βλέπετε, είναι στην εφηβεία και μερικές φορές δεν τον αναγνωρίζω καν.

Το άλλοτε χαρούμενο και ξέγνοιαστο αγοράκι μου κυκλοφορεί μέσα στο σπίτι άκεφο, θυμωμένο και ανήσυχο. Θέλει να βγαίνει συνέχεια (ακόμα και τις ώρες που ξέρει ότι δεν επιτρέπεται) και μας μιλάει με το ζόρι – οριακά δεν μας βρίζει.

Από το μυαλό μου πέρασαν δεκάδες σενάρια για το τι του συμβαίνει, όλα εξίσου ανατριχιαστικά: δέχεται μπούλινγκ, ασκεί μπούλινγκ, κάνει ναρκωτικά, είναι εγκληματίας, έχει κατάθλιψη, και τα λοιπά.

Όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούσα να κλείσω μάτι από τον φόβο μου! Μέχρι που άνοιξα το κινητό του με δόλιο τρόπο, και ησύχασα. Το παιδί μου δεν είναι ούτε νταής, ούτε εγκληματίας. Είναι απλά ένας ερωτευμένος έφηβος που δεν ξέρει πώς να εκφράσει τον ερωτά του.

Ήταν ωραίο αυτό που έκανα; Σίγουρα όχι!

Το έχω μετανιώσει; Επίσης όχι! 

Αν δεν το είχα κάνει, ακόμα θα φαντασιωνόμουν χιλιάδες φρικτά πράγματα για το παιδί μου, χωρίς να μπορώ να το προσεγγίσω για να μάθω. Τουλάχιστον τώρα μπορώ να κοιμάμαι ήσυχη, έχοντας επαναποκτήσει την εμπιστοσύνη στο παιδί μου».

 

scarymommy.com  ,  mama365.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είμαστε όλη η οικογένεια σε σοκ»: Την κορόιδευαν τα παιδιά της γιατί αγόραζε λαχεία και κέρδισε 11.200.000 ευρώ

Efi Nika

Έμεινε άφραγκος επίτηδες: Εκατομμυριούχος παραχώρησε όλη την περιουσία του για να αποδείξει 1 και μόνο πράγμα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

ABS: Το σπάνιο σύνδρομο που λίγο έλειψε να βάλει στη φυλακή έναν αθώο

Efi Nika