Newsitamea.gr
ΑΝΔΡΑΣ ΥΓΕΙΑ

Ξέρεις τι ρίσκο παίρνουν οι άνδρες με κοτσίδα;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ξέρεις τι ρίσκο παίρνουν οι άνδρες με κοτσίδα;

Ξέρεις τι ρίσκο παίρνουν οι άνδρες με κοτσίδα;

Τα σφιχτά ponytail, ή αλλιώς αλογοουρές, και οι ιδιαίτερες κοτσίδες, είναι χτενίσματα που όλο και περισσότεροι άνδρες επιλέγουν, για λόγους στυλ ή άνεσης, αλλά μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη απώλεια των μαλλιών του “ισχυρού φύλου”, σύμφωνα με επιστήμονες δερματολόγους.

Ειδικότερα, η δερματολόγος Sabra Sullivan, η οποία μίλησε στο Science Mic σχετικά με το θέμα της μόνιμης απώλειας μαλλιών και της όλο και συχνότερης εμφάνισης της αλωπεκίας έλξης στους άνδρες, δήλωσε:

Η αλωπεκία έλξης είναι συχνή στους άνδρες

“Η αλωπεκία έλξης στους άνδρες είναι πραγματικά συχνή. Το βλέπω μια ή δύο φορές την εβδομάδα. Η κατάσταση, η οποία προκαλεί οξεία φαλάκρα γύρω από το μέτωπο και τους κροτάφους, είναι ένα άμεσο αποτέλεσμα του χτενίσματος που τραβά τα μαλλιά πίσω για μεγάλο χρονικό διάστημα”.

Η Sullivan εξήγησε πως μια τέτοια πρακτική θα μπορούσε να οδηγήσει στον θάνατο του θύλακα της τρίχας, κάτι το οποίο είναι μη αναστρέψιμο

Ο  χειρουργός μεταμόσχευσης μαλλιών, Dr Bessam Farjo, ο οποίος μίλησε στη mail online, προσθέτει:

“Η αλωπεκία έλξης είναι η μηχανική βλάβη στη ρίζα της τρίχας. Με την πάροδο του χρόνου θα χάσετε μαλλιά κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών και στο πλάι του κεφαλιού. Το πρόβλημα είναι ότι όταν τα μαλλιά είναι δεμένα σφιχτά προς τα πίσω όλη την ώρα, κάθε μέρα, βρίσκονται σε κατάσταση μακροχρόνιου στρες”.

Ποιοι φλερτάρουν με τον κίνδυνο;

Μεταξύ άλλων ο Dr Bessam Farjo εξηγεί πως οι τάσεις της μόδας, δεν είναι πάντα κατάλληλες για τα μαλλιά μας, ενώ διακρίνει μερικές κατηγορίες οι οποίες φλερτάρουν περισσότερο με τον κίνδυνο της απώλειας μαλλιών.

“Οι άνδρες που δένουν σφιχτά τα μαλλιά τους για λόγους μόδας παίρνουν το ρίσκο, όπως και οι γυναίκες που δένουν τα μαλλιά σφιχτά στο λεγόμενο Croydon Facelift στιλ”.

Ξέρεις τι ρίσκο παίρνουν οι άνδρες με κοτσίδα;

“Μια άλλη ομάδα υψηλού κινδύνου είναι οι άνδρες που πάσχουν από φαλάκρα στην κορυφή του κεφαλιού και τραβάνε τα υπόλοιπα μαλλιά πίσω σαν ponytail. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη απώλεια μαλλιών. Επίσης, πολύ συχνή εμφάνιση [αλωπεκίας έλξης] υπάρχει στις μαύρες γυναίκες που έχουν πλεξούδες στα μαλλιά -είναι το ίδιο πράγμα”.

Ο Dr Farjo προτείνει μια απλή και λογική εναλλακτική λύση:

“Υπάρχουν πολλοί άνδρες που πιάνουν κοτσάκια και δεν παθαίνουν αλωπεκία έλξης. Η ιδέα είναι ότι δεν τα τραβούν τόσο σφιχτά. Δεν θα θέλατε να πάτε για μεταμοσχεύσεις μαλλιών αργότερα”.

Η Denis Zuniga, στυλίστρια στη Νέα Υόρκη, συμφωνεί με τους δερματολόγους και από μέρους της προσθέτει στο Mic Science: “Μόλις ο θύλακας της τρίχας υποστεί βλάβη, δεν θα ξαναφυτρώσει”.

Γιατί η αλογοουρά παραμένει συχνή επιλογή

Σύμφωνα με τον Dr Albert H. Sleypan και όπως σημειώνεται στο Science Mic, η αλογοουρά δείχνει το πρόσωπο πιο ολοκληρωμένο και τέλειο.

Ξέρεις τι ρίσκο παίρνουν οι άνδρες με κοτσίδα;

“Παρά τις επανειλημμένες παραινέσεις, το ponytail έχει γνωρίσει ασυνήθιστη γοητεία και δημοτικότητα. Είναι σαφές ότι εκείνοι που κάνουν ponytail περισσότερο και πιο σφιχτό, φαίνονται πιο ολοκληρωμένοι στα μάτια των συγχρόνων τους. Όμως, το παρατεταμένο τράβηγμα της τρίχας προς τα πίσω και προς τα πάνω σε μια ομαλά συμπιεσμένη δέσμη μαλλιών, έχει προκαλέσει απώλεια μαλλιών σε πολλά από αυτά τα άτομα”.

Μήπως να αρχίσουμε να αφήνουμε τα μαλλιά μας ανέμελα και ανακατεμένα;

  • Σχετικά: Γιατί όλοι οι hipsters μοιάζουν;

Πηγή: www.pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραιωνόβια γιαγιά 103 ετών μαγειρεύει κάθε μέρα και δίνει συμβουλές μακροζωίας – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Ο ΕΟΔΥΥ προειδοποιεί όλους τους γονείς: Τι είναι ο παρβοϊός που κόστισε τη ζωή στο 3,5 ετών κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Αντόν Τσέχωφ: Οι καλλιεργημένοι άνθρωποι ξέρουν να σέβονται…

Efi Nika