Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Βρήκαν τη δύναμη μέσα στον πόνο τους: Νεκρός ο συνοριοφύλακας που χαροπάλευε στον Έβρο, δωρίζουν τα όργανά του

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ο νεαρός συνοριοφύλακας στον Έβρο, έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν, από τις αρχές το μήνα και η γενναία απόφαση των δικών του για δωρεά οργάνων, προκαλεί συγκίνηση.

Την τελευταία του πνοή άφησε τελικά ο 31χρονος, που είχε αυτοπυροβοληθεί με το υπηρεσιακό του περίστροφο, τα ξημερώματα της 3ης Σεπτεμβρίου και νοσηλευόταν, όλον αυτό τον καιρό, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην Αλεξανδρούπολη.

Η οικογένεια του άτυχου νέου, που καταγόταν από χωριό της Αλεξανδρούπολης και υπηρετούσε στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας στο Χειμώνιο, παρά την απέραντη θλίψη της, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του σε τρεις Έλληνες συνανθρώπους.

Ο νεαρός συνοριοφύλακας έδωσε ζωή με τον θάνατό του

Έτσι, μεταμοσχεύθηκαν η καρδιά, οι νεφροί και οι κερατοειδείς και ο συνοριοφύλακας δίνει ζωή μετά τον θάνατο του.

Η διοίκηση του Π.Γ.Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, με ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρεται στη δωρεά οργάνων και την κινητοποίηση που υπήρξε, σε συνεργασία με την μεταμοσχευτική ομάδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση: «Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, μετά από μαραθώνια προσπάθεια των ιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, του Αναισθησιολογικού Τμήματος, του Χειρουργείου, καθώς και της μεταμοσχευτικής ομάδας του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, πραγματοποιήθηκε δωρεά οργάνων από ασθενή νοσηλευόμενο στη Μ.Ε.Θ..

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος που παρά την φόρτιση και τη θλίψη, με ενσυναίσθηση ανταποκρίθηκε στην έκκληση των ιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και προσέφερε δώρα ζωής σε πάσχοντες, συναινώντας στην πραγματοποίηση της δωρεάς.

Ευχή όλων είναι το παράδειγμά τους που βασίζεται στην ανιδιοτέλεια, τον ανθρωπισμό και την αγάπη για τον πάσχοντα συνάνθρωπο να ακολουθηθεί και από άλλους συνανθρώπους μας.

Τέλος η Διοίκηση του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει όλους τους Ιατρούς και Νοσηλευτές για την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχή έκβαση της δωρεάς».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μάνα είναι σαν το αλάτι. Η απουσία της κάνει τα πάντα άνοστα

Efi Nika

Δεν θα πάω στον επιτάφιο, δεν θα βάψω αυγά, ούτε θα κάνω Πασχαλινό τραπέζι. Μαζεύω λεφτά για το ρεύμα

Efi Nika

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα

Efi Nika