Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Βρετανία: Μωρό γεννήθηκε πρόωρα ζυγίζοντας όσο ένα κουτάκι κόκα κόλα και επέζησε αψηφώντας τις προβλέψεις των γιατρών!!!-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Βρετανία: Μωρό γεννήθηκε πρόωρα ζυγίζοντας όσο ένα κουτάκι κόκα κόλα και επέζησε αψηφώντας τις προβλέψεις των γιατρών.

Το μικρότερο αγόρι που γεννήθηκε στη Βρετανία, το οποίο ζύγιζε όσο ένα κουτάκι κόκα κόλα, κατάφερε να επιβιώσει και να αψηφήσει τις πιθανότητες των γιατρών.

Ο Theo Taylor ήταν μικρότερος από το αναμενόμενο βάρος στο υπερηχογράφημα των 19 εβδομάδων, ενώ στη συνέχεια σταμάτησε να μεγαλώνει εντελώς και οι γονείς του είχαν αρχίσει να φοβούνται για τα χειρότερα.

Theo Taylor, Katie

Το μικρό αγόρι γεννήθηκε με καισαρική στις 26 εβδομάδες, στις 15 Μαρτίου, και ζύγιζε μόλις 340 γραμμάρια, ενώ το σωματάκι του ήταν μικρότερο από το χέρι του πατέρα του.

Οι γονείς του, η 24χρονη Katie Rhodes και ο 27χρονος Jay, μπόρεσαν να αγγίξουν το χέρι του για μερικά δευτερόλεπτα, πριν μεταφερθεί το αγγελούδι τους στη μηχανική υποστήριξη.

Οι γιατροί προειδοποίησαν τους γονείς ότι μπορεί να μην κατάφερνε να ζήσει για αρκετό καιρό ούτως ώστε να προλάβει να πάει στο σπίτι του.

Theo

Αλλά ο μικρός Theo αψήφισε τις πιθανότητες και μεταφέρθηκε σε μια εξειδικευμένη κλινική στο Royal Victoria Infirmary επτά εβδομάδες αργότερα.

Τελικά κατάφερε να πάει στο σπίτι του στις 7 Ιουλίου – ζυγίζοντας 4.300 γραμμάρια – μετά από μια εγχείρηση κήλης.

Ο Theo είναι τώρα σχεδόν έξι μηνών και πιστεύεται ότι είναι το μικρότερο νεογέννητο που κατάφερε να επιβιώσει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

“Είναι παράξενο να ξέρουμε ότι ήταν το μικρότερο μωρό που επιβίωσε ποτέ, αφού τώρα είναι πολύ μεγαλύτερο και τα πάει περίφημα,” δήλωσε η Katie.

Ο Jay είπε ότι φοβήθηκε αρκετά όταν είδε πόσο μικρός ήταν ο γιος του.

“Δεν είχα δει ποτέ τόσο μικρό παιδί – δεν ήξερα ότι τα μωρά θα μπορούσαν να είναι τόσο μικρά,” είπε.

“Ο γιατρός είπε ότι ζύγιζε όσο ένα κουτί κόκα κόλα, αλλά ακόμα κι όταν πήρα ένα κουτάκι στα χέρια μου, αισθανόμουν ότι ήταν βαρύτερο από τον Theo.”

“Αλλά ο μικρός απέδειξε πως οι γιατροί έκαναν λάθος προβλέψεις. Οι γιατροί που τον φρόντισαν πριν από αρκετές εβδομάδες, δεν μπορούσαν να πιστέψουν πόσο καλά τα πήγαινε.”

Theo Katie

Η οικογένεια του Theo μαζεύει τώρα χρήματα για την Tiny Lives, μια φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθά στη φροντίδα των πρόωρων βρεφών και των οικογενειών τους.

ΠΗΓΗ: www.diaforetiko.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μάνα είναι σαν το αλάτι. Η απουσία της κάνει τα πάντα άνοστα

Efi Nika

Δεν θα πάω στον επιτάφιο, δεν θα βάψω αυγά, ούτε θα κάνω Πασχαλινό τραπέζι. Μαζεύω λεφτά για το ρεύμα

Efi Nika

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα

Efi Nika