Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Βρέχει λεφτά και το Πάσχα: Νέο επίδομα σε 2,3 εκατομμύρια Έλληνες, πoιoι θα το πάρετε, πόσα χρήματα στην τσέπη – ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Έκτακτο δώρο Πάσχα θα δώσει η κυβέρνηση, όπως υπογράμμισε ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του, σήμερα, Πέμπτη, στο OPEN.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο Κωστής Χατζηδάκης «αν υπάρχει πλεόνασμα στον δημοσιονομικό χώρο, δεν το κρατάμε για εμάς, αλλά το επιστρέφουμε στους φορολογούμενους πολίτες».

Το θετικό στοιχείο που ενισχύει την πιθανότητα να δοθεί έκτακτο δώρο Πάσχα, είναι το γεγονός ότι η Τράπεζα της Ελλάδος, στις εκτιμήσεις της, που δόθηκαν στη δημοσιότητα στα τέλη Δεκεμβρίου, αναφέρει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να ενισχυθεί ελαφρά το 2024 και το 2025, φτάνοντας το 2,5% από 2,4% το 2023.

Σε κάθε περίπτωση, το σίγουρο είναι όπως φαίνεται, ότι το οικονομικό επιτελείο «ζυγίζει» το δημοσιονομικό κόστος για τυχόν νέες παρεμβάσεις, όπως επανέλαβε και ο Κωστής Χατζηδάκης.

Στο τέλος Μαρτίου η απόφαση καταβολής του έκτακτου δώρου Πάσχα

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το αν θα χορηγηθεί το έκτακτο δώρο Πάσχα στα ευάλωτα νοικοκυριά, θα ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος Μαρτίου, οπότε και θα γνωρίζουμε με βεβαιότητα εάν, ποιοι και πόσα θα λάβουν.

Τη Μεγάλη Εβδομάδα το έκτακτο δώρο Πάσχα

Σε περίπτωση χορήγησης νέου έκτακτου επιδόματος, η πληρωμή του θα πρέπει να αναμένεται στο τέλος Απριλίου και συγκεκριμένα μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Αν τελικά δοθεί το «Πασχαλινό δώρο», θα είναι αντίστοιχο με αυτό που δόθηκε τα Χριστούγεννα ως έκτακτο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης σε 2,3 εκατ. πολίτες, οικογένειες με παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες – δικαιούχους των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ και χαμηλοσυνταξιούχους.

Οι δικαιούχοι τότε ήταν οι εξής:

800.000 δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ.

1,055 εκατ. συνταξιούχοι που δεν είχαν προσωπική διαφορά ή είχαν κάτω των 10 ευρώ και λαμβάνουν άθροισμα κύριων συντάξεων έως 700 ευρώ

Δικαιούχοι του επιδόματος ανασφάλιστου υπερήλικα.

210.000 δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος έλαβαν επιπλέον 50% του μηνιαίου επιδόματος.

225.000 δικαιούχοι του επιδόματος ΑμεΑ του ΟΠΕΚΑ, του εξω-ιδρυματικού επιδόματος και λοιπών επιδομάτων αναπηρίας του e-ΕΦΚΑ έλαβαν ενίσχυση ύψους 200 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είμαστε όλη η οικογένεια σε σοκ»: Την κορόιδευαν τα παιδιά της γιατί αγόραζε λαχεία και κέρδισε 11.200.000 ευρώ

Efi Nika

Η ζωή είναι καλύτερη όταν τη ζεις με αληθινές φίλες

Efi Nika

Έμεινε άφραγκος επίτηδες: Εκατομμυριούχος παραχώρησε όλη την περιουσία του για να αποδείξει 1 και μόνο πράγμα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika