Newsitamea.gr
AMEA news NEWS FEED ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ένα βιβλίο αφιερωμένο σε όσους παλεύουν με τον καρκίνο!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ένα βιβλίο αφιερωμένο σε όσους παλεύουν με τον καρκίνο.

«Με αυτό το βιβλίο θέλω να τιμήσω όλους όσοι πάλεψαν με γενναιότητα και θάρρος για να κρατηθούν τη ζωή» λέει η ομογενής συγγραφέας, Ευγενία Παντάχου

Εμπνευσμένη από την εμπειρία που βίωσε δίπλα στην καλύτερή της φίλη, που πάλεψε δύο φορές με την επάρατη νόσο και έχασε, τελικά, την μάχη με το καρκίνο στα 43 της μόλις χρόνια, η συγγραφέας Ευγενία Παντάχου, μόλις ολοκλήρωσε τη συγγραφή του δεύτερου βιβλίου της που φέρει τον τίτλο «Οποιαδήποτε Πέμπτη» («Any Given Thursday») με το οποίο ρίχνει φως στις δυσκολίες, τις απογοητεύσεις αλλά και το κουράγιο και το απαράμιλλο θάρρος που επιδεικνύει κάθε άνθρωπος όταν καλείται να παλέψει με τον καρκίνο.

«Θέλω το βιβλίο αυτό να λειτουργήσει λυτρωτικά και να αγγίξει την ψυχή κάθε ανθρώπου που έχει έρθει αντιμέτωπος με την επάρατη νόσο, είτε ως ασθενής είτε στηρίζοντας έναν δικό του άνθρωπο που παλεύει να κρατηθεί στη ζωή» εξηγεί η κυρία Παντάχου, η οποία στο βιβλίο της αφηγείται το ιστορικό μιας τριαντάχρονης ειλικρινούς και ανεκτίμητης φιλίας, περιγράφει την ξέγνοιαστη ζωή των δύο γυναικών πριν την διάγνωση και, τελικά, το ταξίδι προς το τέλος και τον αποχαιρετισμό.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη τη μοιραία Πέμπτη όταν η ίδια μου μετέφερε τα δυσάρεστα νέα πως μια εξέταση ρουτίνας είχε δείξει επιθετικό καρκίνο στο μαστό. Παρά το αρχικό σοκ, αποφασίσαμε ότι μαζί θα παλέψουμε να νικήσουμε τον καρκίνο» θυμάται η 54χρονη συγγραφέας.

Μετά από πολύμηνη θεραπεία και εγχειρήσεις, η νεαρή ομογενής και μητέρα δύο ανήλικων παιδιών κατάφερε να κερδίσει την πρώτη μάχη, αλλά λίγα χρόνια αργότερα ο καρκίνος επέστρεψε.

Η διάγνωση αυτή τη φορά έκανε λόγο για μετάσταση σε διάφορα ζωτικά όργανα του οργανισμού. Παρ’ όλα αυτά, η καρκινοπαθής μητέρα παρέμεινε αισιόδοξη και με αξιοπρέπεια και παρρησία πάλεψε για αρκετά χρόνια να κρατηθεί ζωντανή, δίνοντας ταυτόχρονα μαθήματα ζωής σε όλους όσοι βρίσκονταν γύρω της.

«Μέσα από τον Γολγοθά της αυτό, κατάλαβα πόσο εύθραυστη είναι η ζωή και συνειδητοποίησα ότι, τελικά, η πραγματική γενναιότητα και το μεγαλείο ψυχής ενός ανθρώπου διαφαίνεται όχι όταν όλα ακολουθούν ένα εύκολο μονοπάτι, αλλά όταν στο ταξίδι μας συναντάμε δυσκολίες και μη αναστρέψιμες καταστάσεις».

Μέρος των εξόδων του βιβλίου που ήδη κυκλοφορεί σε διαδικτυακή μορφή θα διατεθούν σε ιδρύματα που ασχολούνται με την έρευνα και την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού καθώς και στο Αιματολογικό Κέντρο του Νοσοκομείου Royal Adelaide στην Αδελαΐδα.

«Μοναδική μου ελπίδα είναι να καταφέρω μέσα από το βιβλίο μου να κρατήσω αφενός την μνήμη της αγαπημένης μου φίλης ζωντανή και συνάμα να προσφέρω έστω και λίγο σε αυτό που λέγεται μάχη ενάντια στον καρκίνο» καταλήγει η κυρία Παντάχου.

Η συγγραφέας Ευγενία Παντάχου

ΠΗΓΗ: neoskosmos.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κοινό παυσίπονο που μας προστατεύει από τον καρκίνο στο παχύ έντερο

Efi Nika

Ο καρκίνος δεν νοιάζεται για το ποιος είσαι ή για το αν έχεις παιδί

Efi Nika

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika