Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τρώτε γρήγορα; 3 σοβαρά προβλήματα που μπορούν να προκληθούν στον οργανισμό σας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ήρθε η ώρα, να μην σηκώνεσαι πρώτη από το τραπέζι

Είναι γνωστές οι παροιμίες των παλιών, για το τραπέζι, το φαγητό και κυρίως το αργό δείπνο. Σε πρόσφατη μελέτη της διατροφολόγου Zoe Health, προέκυψαν 3 σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία μας, όταν καταναλώνουμε τις τροφές μας βιαστικά και γρήγορα.

Μεγαλύτερος κίνδυνος διαβήτη τύπου 2

Η γρήγορη κατάποση τροφών έχει συνδεθεί με την εκδήλωση διαβήτη τύπου 2- και αυτό γιατί όταν τρώμε γρήγορα, αυξάνονται απότομα τα επίπεδα της ινσουλίνης στο αίμα, κάτι το οποίο μακροπρόθεσμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσλειτουργίες της ινσουλίνης και επομένως διαβήτη.

Αντιθέτως, το αργό μάσημα διεγείρει περισσότερη απελευθέρωση ινσουλίνης με σταδιακό ρυθμό, γεγονός που βοηθά στον καλύτερο έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα.

Μεγαλύτερες πιθανότητες πνιγμού

Όταν τρώμε γρήγορα, δεν μασάμε τις τροφές έτσι όπως χρειάζεται, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε τόσο με πνιγμό, αλλά και με διάφορα στομαχικά προβλήματα.

Παίρνουμε περισσότερο βάρος

«Μια υψηλότερη ταχύτητα φαγητού σχετίζεται με μεγαλύτερη αύξηση βάρους, με υψηλότερο σάκχαρο στο αίμα, υψηλότερα επίπεδα LDL χοληστερόλης, που είναι η κακή χοληστερόλη μας, και επίσης μεγαλύτερη πίεση», δηλώνει η ειδικός.

Ακόμη, όταν καταναλώνουμε γρήγορα το φαγητό μας ο εγκέφαλός μας χρειάζεται χρόνο για να συνειδητοποιήσει ότι είναι γεμάτος και άρα τρώμε περισσότερο και δεν νιώθουμε πως έχουμε χορτάσει παρά την ποσότητα φαγητού, με αποτέλεσμα να πεινάμε συνέχεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Viral σε δευτερόλεπτα ο Άκης: Μετά την βασιλόπιτα, έφτιαξε τα πιο γρήγορα πασχαλινά ατομικά τσουρεκάκια – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Αλλάζουν τα πάντα στα κυλικεία των σχολείων: Έρχεται το νέο υγιεινό «μενού», ποιες τροφές θα περιέχει

Efi Nika

Νέας γενιάς τεχνητό γλυκαντικό σε γλυκά, αναψυκτικά βλάπτει το έντερο, λένε οι ειδικοί

Efi Nika