Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Θρήνος! 13χρονος νίκησε τον καρκίνο, αλλά «έσβησε» στην άσφαλτο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Θρήνος για τον 13χρονο Δαμιανό από την Κύπρο. Πότε θα γίνει η κηδεία – Η παράκληση της οικογένειας

Το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα στον δρόμο Επισκοπειού – Αρεδιού χθες νωρίς το βράδυ, περί τις 18.30. Αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ένας 63χρονος άνδρας, κατά πάσα πιθανότητα Ρουμάνικης καταγωγής, κτύπησε βίαια το προπορευόμενο ποδήλατο στο οποίο αναβάτης ήταν ο 13χρονος από τα Ανάγυια.

Ο άτυχος Διαμιανός Παχύς, εκτινάχθηκε στον ανεμοθώρακα του αυτοκινήτου και ακολούθως κτύπησε στην άκρη του δρόμου. Ο άτυχος νεαρός μεταφέρθηκε στις Πρώτες Βοήθειες του ΓΝ Λευκωσία όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Όταν νίκησε τον καρκίνο…

Ο μικρός Δαμιανός σε δύο εβδομάδες θα γινόταν 14 ετών, ωστόσο ήδη από μικρή ηλικία είχε μάθει να δίνει σκληρούς αγώνες και μάλιστα κάποια στιγμή για την ίδια του την ζωή, καθώς είχε διαγνωστεί με καρκίνο στους λεμφαδένες και τότε είχε μεταβεί για ειδική θεραπεία στην Γερμανία.

Τότε το Παγκύπριο είχε ανταποκριθεί με την κοινωνία των πολιτών να καταφέρνει να συγκεντρώσει ένα μεγάλο χρηματικό μέσω εράνου, προκειμένου να καταστεί εφικτό ο 13χρονος να μεταβεί για τις αναγκαίες θεραπείες στην Γερμανία.

Μάλιστα όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, φίλοι και συγγενείς ένιωθαν περήφανοι που κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα χρήματα προκειμένου το παιδί να διασωθεί, με τον μικρό Δαμιανό να φεύγει για Γερμανία, γεμάτος αισιοδοξία και διάθεση να παλέψει σκληρά μέχρι που νίκησε την ασθένεια.

Υποβλήθηκε σε θεραπείες και κατάφερε να βγει νικητής από την μεγάλη μάχη ενώ οι φίλοι του για να τον στηρίξουν έκοψαν όλοι τα μαλλιά τους…σε μια έμπρακτη κίνηση ανθρωπισμού και αλληλεγγύης.

Η παράκληση της οικογένειας

Με ανάρτηση στο Facebook έγιναν γνωστές και λεπτομέρειες για την κηδεία του 13χρονου χαμογελαστού παιδιού που θα τελεστεί την Παρασκευή 15/9 στις 16:00 από τον ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τσέρι.

Επιθυμία των οικείων του είναι όπως όλα τα παιδιά που θα παρευρεθούν να είναι ντυμένα στα άσπρα ενώ γίνεται παράκληση αντί στεφάνων να γίνουν εισφορές για την οικογένεια.

www.newsit.com.cy

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεχάστε όσα ξέρατε: Αλλάζουν όλα στα ΜΜΜ, έτσι θα πληρώνουμε για τις μετακινήσεις σε Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Μετρό και Τραμ – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Νόμιζαν πως ήταν ξύλο και τελικά ήταν νεκρός άνθρωπος: Δεύτερος νεκρός από πνιγμό στην χώρα, σοκ σε παραλία

Efi Nika

Με τα όχι χτίζονται οι ζωές…

Efi Nika