Newsitamea.gr
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι προτιμούν τους εξωτερικούς χώρους για ερωτική επαφή;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Είναι αλήθεια πως η κρεβατοκάμαρα είναι το πιο βολικό μέρος για να κάνετε σεξ, χωρίς απρόοπτα. Παρόλα αυτά πολλοί προτιμούν να πειραματίζονται εκτός κρεβατοκάμαρας και πολλές φορές και εκτός σπιτιού. Γιατί συμβαίνει αυτό; Η απάντηση είναι πως η επίγνωση της αλλαγής δημιουργεί έντονο συναίσθημα.

Όταν δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε για κάτι ή να δώσουμε προσοχή, τότε χάνεται και το ενδιαφέρον. Μάλιστα ακόμα και εάν μια αλλαγή παραμείνει για μεγάλο χρονικό, μετά από λίγο, τη συνηθίζουμε και δεν μας υποκινεί πλέον.

Η αλλαγή αυξάνει επίσης τη σεξουαλική επιθυμία:

ένας νέος σύντροφος δημιουργεί συνήθως μεγαλύτερο σεξουαλικό ενδιαφέρον. Η ατμόσφαιρα, συμπεριλαμβανομένης της τοποθεσίας, είναι σημαντική για τη δημιουργία οικειότητας. Το σεξ στο κρεβάτι κάποιου μπορεί να είναι πιο οικείο. Αν όμως το σεξ είναι οικείο και άνετο, σε μια καθιερωμένη σχέση, τότε γίνεται ρουτίνα – οι ίδιες θέσεις επαναλαμβάνονται έως ότου το σεξ γίνει βαρετό.

Από την άλλη μεριά η ερωτική επαφή εκτός κρεβατοκάμαρας μπορεί να αναζωπυρώσει τη σχέση και να αυξήσει τον ενθουσιασμό. Το σεξ σε εξωτερικούς χώρους συχνά συνοδεύεται από ένα συναρπαστικό αίσθημα νίκης, δημιουργώντας την αίσθηση ότι «βρίσκεστε στην κορυφή του κόσμου», αφού η αδρεναλίνη είναι στα ύψη.

Σε μια μελέτη που έγινε σε 2.000 Αμερικανούς, το 76% των συμμετεχόντων είπαν ότι είχαν κάνει σεξ έξω. Οι πιο δημοφιλείς τοποθεσίες ήταν τα αυτοκίνητα, οι αυλές, οι παραλίες, τα μονοπάτια πεζοπορίας και οι στάσεις ανάπαυσης στον αυτοκινητόδρομο. Το 58%  δήλωσε  ότι το σεξ σε εξωτερικούς χώρους τους έκανε πιο ευτυχισμένους στη σχέση τους. Το 69% ανέφερε ότι είχαν κάνει σεξ σε ένα επικίνδυνο μέρος, όπου θα μπορούσαν να συλληφθούν και περίπου το 23% είπε ότι είχαν πράγματι παγιδευτεί. Οι περισσότεροι από αυτούς παραδέχτηκαν ότι αυτή η περιπετειώδης εμπειρία τους έφερε πιο κοντά με τους συντρόφους τους.

Είναι όμως σημαντικό ό,τι και αν κάνετε να είστε προσεκτικοί και να μην προσβάλλετε άλλους ανθρώπους που μπορεί να σας δουν. Το να προκαλείτε δυσφορία στον άλλο είναι ουσιαστικό ηθικό και νομικό ζήτημα και οι άνθρωποι πρέπει να το αποφεύγουν.

ΠΗΓΗ: jenny.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντόν Τσέχωφ: Οι καλλιεργημένοι άνθρωποι ξέρουν να σέβονται…

Efi Nika

Αυτό που θα ξυπνήσεις στη γυναίκα, αυτό θα πάρεις…

Efi Nika

Οριακή διαταραχή προσωπικότητας: Η ψυχική νόσος που αγγίζει τους έφηβους

Efi Nika