Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Δεν τον χωρά ανθρώπου νους: 38χρονη μητέρα σκότωσε τις κόρες της 5 & 15 ετών – «Τις μισούσα», είπε στον άντρα της

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ποινή κάθειρξης 78 ετών επιβλήθηκε σε μια 38χρονη γυναίκα από τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ που το 2018 σκότωσε τις δύο κόρες της, 5 και 15 ετών, στα κρεβάτια τους, αφού τους έδωσε ζελεδάκια με μελατονίνη για να αποκοιμηθούν.

Η Βερόνικα Γιάνγκμπλαντ είχε βρεθεί ένοχη τον περασμένο Μάρτιο για το φρικιαστικό έγκλημα με θύματα την έφηβη Σάρον Κάστρο και την μικρούλα Μπρούκλιν Γιάνγκμπλαντ, το οποίο είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία τον Αύγουστο του 2018. Το 5χρονο κοριτσάκι ξεψύχησε σχεδόν ακαριαία αφού η μητέρα του το πυροβόλησε στο κεφάλι, ενώ η 15χρονη Σάρον, που πυροβολήθηκε στο στήθος, πρόλαβε να καλέσει τις Αρχές για να καλέσει βοήθεια.

Η έφηβη, που άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο λίγες ώρες αργότερα, κατονόμασε τη μητέρα της ως δολοφόνο κατά τη διάρκεια της κλήσης της στην Άμεση Δράση, που χρησιμοποιήθηκε ως πειστήριο στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με τη New York Post, ορισμένοι από τους ενόρκους που άκουσαν το τραγικό τηλεφώνημα σοκαρίστηκαν τόσο που ζήτησαν στη συνέχεια να τους παρασχεθεί ψυχολογική υποστήριξη.

Η 38χρονη Γιάνγκμπλαντ είπε στους ερευνητές ότι σκόπευε να αυτοκτονήσει μετά τη δολοφονία των κοριτσιών της. Είχε προηγηθεί μια παρατεταμένη δικαστική διαμάχη με τον πρώην σύζυγό της, που θα μετακόμιζε στο Μιζούρι και ήθελε να πάρει μαζί του και τα δύο παιδιά.

Τελικά το πρώην ζευγάρι είχε συμφωνήσει να πάρει ο Ρον Γιάνγκμπαντ μαζί του μόνο το 5χρονο κορίτσι.

Μετά το στυγερό έγκλημα, η 38χρονη πρώην εργάτρια του σεξ τηλεφώνησε στον πρώην σύζυγό της για να του πει ότι τον μισούσε και ότι είχε πυροβολήσει τα παιδιά τους.

Η γυναίκα είχε αγοράσει το όπλο που χρησιμοποίησε για τη δολοφονία εννέα μέρες νωρίτερα.

Η 38χρονη, που μεγάλωσε στην Αργεντινή, αποκάλεσε τον εαυτό της «καλή μητέρα» στο δικαστήριο, λέγοντας ότι «κάτι έπαθε το μυαλό της».

«Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω, κάτι εξερράγη εκεί μέσα» είπε μέσω διερμηνέα κατά τη διάρκεια της 30λεπτης ομιλίας της, στην οποία αναφέρθηκε στις κόρες της αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε στην ανατροφή τους.

Η νομική ομάδα της Γιάνγκμπλαντ επιχείρησε να επικαλεστεί ότι η 38χρονη είχε το ακαταλόγιστο λόγω ψυχικής ασθένειας και ότι άκουγε φωνές, όμως το δικαστήριο απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς.

Τελικά, το σώμα των ενόρκων πρότεινε ως ποινή τα 78 χρόνια φυλάκισης, μετά από μαρτυρίες που ξεδίπλωναν τα δύσκολα παιδικά χρόνια της κατηγορουμένης, η οποία κακοποιήθηκε σε…αλικά όταν ήταν μικρή και αναγκάστηκε να καταφύγει στην πορνεία για να επιβιώσει όταν γέννησε τη μεγαλύτερη κόρη της.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλάζουν τα πάντα στα κυλικεία των σχολείων: Έρχεται το νέο υγιεινό «μενού», ποιες τροφές θα περιέχει

Efi Nika

«Είμαστε όλη η οικογένεια σε σοκ»: Την κορόιδευαν τα παιδιά της γιατί αγόραζε λαχεία και κέρδισε 11.200.000 ευρώ

Efi Nika

Η ζωή είναι καλύτερη όταν τη ζεις με αληθινές φίλες

Efi Nika