Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ Ειδήσεις

Το τεστ με το λεμόνι που ”υπόσχεται” να σας αποκαλύψει αν είστε εσωστρεφείς ή εξωστρεφείς – ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ακόμα και αν ένα τεστ προσωπικότητας δεν μπορούμε να το πάρουμε απόλυτα στα σοβαρά, έχει πάντα ενδιαφέρον, τόσο η διαδικασία όσο και το αποτέλεσμά του.

Ειδικά αν είναι μια ασυνήθιστη δοκιμή, όπως αυτή με το λεμόνι, που υπόσχεται να μας αποκαλύψει αν είμαστε εσωστρεφείς ή εξωστρεφείς.

Είναι εξαιρετικά απλό και η όλη διαδικασία δεν παίρνει πάνω από ένα λεπτό. Χρειάζεται μόνο ένα λεμόνι και έναν ακόμα «συμπαίκτη»:

1. Ρίχνουμε μία μεγάλη σταγόνα από φυσικό χυμό λεμονιού στη γλώσσα μας και την αφήνουμε να απλωθεί για δέκα δευτερόλεπτα.

2. Με ένα κομμάτι βαμβάκι, μαζεύουμε το σάλιο που έχει παραχθεί.

3. Ζυγίζουμε το βαμβάκι με μια ζυγαριά κουζίνας.

4. Τα παραπάνω βήματα επαναλαμβάνει και ο συμπαίκτης μας.

5. Οι εξωστρεφείς παράγουν 50% λιγότερο σάλιο από τους εσωστρεφείς στο παραπάνω τεστ.

Ίσως η παραγωγή σιέλου να είναι ένα είδος άμυνας των εσωστρεφών. Αν το δούμε και μεταφορικά, αφού δεν είναι στο χαρακτήρα τους να φτύσουν ό,τι τους εξοργίζει, το καταπίνουν.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Τα λεμόνια σερβίρονται συχνά ως λεμονάδα ή ως διακόσμηση σε ποτά όπως το παγωμένο τσάι ή αεριούχα αναψυκτικά, με μια φέτα είτε μέσα στο ποτήρι είτε στηριγμένη στο χείλος. Ταιριάζει υπέροχα με το ψητό κρέας αλλά και στις σαλάτες. Χρησιμοποιούνται στην παρασκευή του ιταλικού λικέρ λιμοντσέλο. Ένα κομματάκι λεμόνι προστίθεται επίσης συχνά στο νερό για να δώσει λίγη γεύση.

Ο χυμός λεμονιού χρησιμοποιείται πολύ σε φαγητά με ψάρι. Επιπλέον, χρησιμοποιείται πολύ, μαζί με άλλα υλικά, για μαρινάρισμα κρέατος πριν από το μαγείρεμα.

Περιέχει Βιταμίνη C, Κάλιο, Ασβέστιο και πολλά άλλα χρήσιμα συστατικά για όλους μας. Σας παρουσιάζουμε τους λόγους για τους οποίους πρέπει όλοι μας να υιοθετήσουμε το λεμόνι στην καθημερινότητα μας.Διεργετικό ένζυμο λεμονιού. Το λεμόνι βοηθάει το συκώτι να απορρίπτει τις τοξίνες και βοηθάει στην τόνωση των φυσικών ενζύμων, τα οποία μας κρατούν υγιείς.

 

giatros-in.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα

Efi Nika

Τι να προσέχουν οι καρδιοπαθείς το Πάσχα

Efi Nika

Υψηλή χοληστερόλη: Μία καρδιολόγος αποκαλύπτει τους 5 καλύτερους τρόπους να τη ρίξουμε φυσικά

Γιώργος Newsitamea