Γνωρίστε το μηλόξιδο και βάλτε το στην κουζίνα σας, γιατί τα οφέλη του είναι πολλά και διαφορετικά.
Βοηθά σε στομαχικά προβλήματα: Μαζί με λίγο νερό, το μηλόξιδο φαίνεται πως έχει αντιβιοτικές ιδιότητες βοηθώντας σε βακτηριακές μολύνσεις που οδηγούν σε διάρροια, ενώ η πεκτίνη του ανακουφίζει τους εντερικούς σπασμούς.
Διώχνει το λόξιγκα: Μια κουταλιά μηλόξιδο αρκεί!
Ανακουφίζει τον πονόλαιμο: Δημιουργεί ένα όξινο περιβάλλον για τα μικρόβια, τα οποία δεν μπορούν τελικά να επιζήσουν. Αναμείξτε ¼ του φλιτζανιού μηλόξιδο με ¼ του φλιτζανιού ζεστό νερό και κάντε γαργάρες κάθε ώρα.
Ρίχνει τη χοληστερίνη: Μπορεί να μην κάνει θαύματα, αλλά η καθημερινή κατανάλωσή του φαίνεται πως ρίχνει την κακή LDL χοληστερίνη σύμφωνα με μελέτη του 2006 σε ποντίκια.
Αποτρέπει τη δυσπεψία: Αναμείξτε 1 κουτ. του γλυκού μέλι με 1 κουτ. του γλυκού μηλόξιδο σε λίγο ζεστό νερό και πιείτε το μισή ώρα πριν το φαγητό.
Καθαρίζει τη βουλωμένη μύτη: Αν ταλαιπωρήστε από «μπούκωμα» αναμείξτε 1 κουτ. του γλυκού μηλόξιδο σε 1 ποτήρι νερό και πιείτε το. Το κάλιό του λεπταίνει τη βλέννα.
Βοηθά στην απώλεια βάρους: Το οξικό οξύ του μειώνει την όρεξη, αυξάνει το μεταβολισμό και μειώνει την κατακράτηση υγρών.
Καταπολεμά τη δυσάρεστη αναπνοή: Κάντε γαργάρες με μηλόξιδο ή πιείτε1 κουτ. του γλυκού μαζί με νερό προκειμένου να εξαλειφθούν τα βακτήρια που προκαλούν δυσάρεστες οσμές.
Αντιμετωπίζει την ακμή: Οι αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες κρατούν την ακμή υπό έλεγχο και φέρνουν ισορροπία στο pH της επιδερμίδας σας.
clickatlife.gr