Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ Ειδήσεις ΥΓΕΙΑ

Το Μακεδονικό Ταχίνι είναι το superfood που χρειαζόμαστε, και όχι μόνο στη νηστεία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η τροφή που μετατρέπει την πιο καθημερινή συνήθεια, αυτή του φαγητού, σε μία συναρπαστική εμπειρία.

Πολύ πιθανό, η περίοδος της Σαρακοστής να σε έχει βρει να νηστεύεις. Περιμένοντας το Πάσχα, το διατροφικό πρόγραμμα της καθημερινότητάς σου σίγουρα θα έχει μερικές αλλαγές που έχουν αντικαταστήσει όλες τις ζωϊκές τροφές και τα παράγωγά τους.

Το ότι νηστεύεις, όμως, δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να απολαμβάνεις το φαγητό. Σίγουρα όχι, όταν υπάρχει το Μακεδονικό Ταχίνι με τη μοναδική, ασυναγώνιστη γεύση του που έρχεται τόσο βελούδινα και ταιριάζει με ό,τι το συνοδεύεις κατά την περίοδο της Σαρακοστής, και όχι μόνο!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το απόλυτο superfood – όχι μόνο για τη νηστεία

Το ταχίνι είναι ένα προϊόν άρρηκτα συνδεδεμένο με τη νηστεία, καθώς πρόκειται για μία vegan επιλογή υψηλής βιολογικής αξίας που μπορεί πολύ εύκολα να ταιριάξει με κάθε γεύμα της ημέρας από το πρωί έως το βράδυ, είτε νηστεύεις είτε όχι.

Καθόλου τυχαία, το ταχίνι είναι No1 στη λίστα των διατροφολόγων, ακόμα και όταν ακολουθείς συγκεκριμένη δίαιτα, αφού έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και μικρή αναλογία υδατανθράκων.

Πρόκειται για μία τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, βιταμίνη Ε και πολλά άλλα θρεπτικά στοιχεία που μας βοηθούν στην καλή υγεία των οστών και της καρδιάς, στη βελτίωση του δέρματος αλλά και στη γενικότερη λειτουργία του οργανισμού.

Ακόμα και τα λιπαρά οξέα που περιέχει είναι κυρίως μονοακόρεστα ή πολυακόρεστα, τα οποία είναι απαραίτητα για μία ισορροπημένη διατροφή και, παράλληλα, συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης.

Και τι χρειαζόμαστε όταν έχουμε μία τροφή που μπορεί από μόνη της να μας προσφέρει όλα τα παραπάνω;

Το Μακεδονικό Ταχίνι που εξασφαλίζει πως κάθε θρεπτικό στοιχείο φτάνει στο 100% σε εμάς για να αξιοποιήσει ο οργανισμός μας τα οφέλη του στο έπακρο – ένα γεγονός πολύ σημαντικό ειδικά σε μία περίοδο όπως αυτή της Σαρακοστής που δεν καταναλώνουμε γαλακτοκομικά και κρέας και, επομένως, δημιουργούνται πιθανές ελλείψεις στον οργανισμό.

Jenny.Gr

Η μοναδική εμπειρία πίσω από το Μακεδονικό Ταχίνι

Το Μακεδονικό Ταχίνι έχει κάτι το διαφορετικό. Είναι μία ξεχωριστή εμπειρία γεύσης που ξεκινάει πολύ πριν φτάσει σε εμάς.

Ήδη από τη στιγμή που συλλέγεται ο πρώτος σπόρος σουσαμιού αρχίζει μια ιεροτελεστία με σκοπό να φτάσει στο τραπέζι μας η premium γεύση του.

Οι υπερσύγχρονες υποδομές στις οποίες πραγματοποιείται η διαδικασία της παραγωγής, περιλαμβάνουν πολλά στάδια που εξασφαλίζουν – μέσα από ενδελεχή έλεγχο – τις πιο αυστηρές συνθήκες καθαρισμού, πλύσης και αποθήκευσης.

Μάλιστα, με την υψηλή τεχνογνωσία του ίδιου του brand, έχει αναπτυχθεί και η πιστοποιημένη μέθοδος παστερίωσης του προϊόντος.

Δεν υπάρχει ούτε στιγμή, δηλαδή, μέσα σε αυτό το “ταξίδι”, κατά την οποία δεν υπάρχει πλήρης έλεγχος του προϊόντος, προκειμένου να διασφαλιστεί η άριστη ποιότητά του.

Την ίδια στιγμή, η αδιαφιλονίκητα υπέροχη γεύση του οφείλεται και στο διαλεχτό, πεντακάθαρο σουσάμι άριστης ποιότητας, που αλέθεται σε πέτρινους μύλους χωρίς την χρήση χημικών ή άλλων ουσιών.

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον, αφού η πρωτοποριακή μέθοδος ψησίματος πίσω από το Μακεδονικό Ταχίνι σπαταλά 80% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με άλλες μεθόδους.

Ακόμα και τα υπολείμματα της παραγωγικής διαδικασίας δε χάνονται αλλά αξιοποιούνται, βοηθώντας στη μείωση του food waste.

Jenny.Gr

Πώς να απολαύσεις το ταχίνι όχι μόνο κατά τη νηστεία αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου

– Ένα καλό πρωινό είναι ακριβώς ό,τι θέλεις και χρειάζεσαι για να ξεκινήσει σωστά και με ενέργεια η μέρα.

Γι’ αυτό, άλειψε μία φέτα ψωμί με Μακεδονικό Ταχίνι ή πρόσθεσε μία κουταλιά στο γάλα και κατευθείαν θα καταλάβεις τη διαφορά. Ακόμα και μία σκέτη κουταλιά ταχίνι θα σε ενθουσιάσει.

– Όταν έχεις διάθεση για μαγειρική, χρησιμοποίησε το ταχίνι στη θέση του βουτύρου για να φτιάξεις μπάρες, μπισκότα ή ένα κέικ που θα σε κάνει να γλείφεις τα δάχτυλά σου με τον πιο υγιεινό τρόπο, ακόμα και μετά τη Σαρακοστή.

– Επίλεξε το ταχίνι πριν τη γυμναστική για να σου δώσει ενέργεια ή μετά, για να βοηθήσει την ανασύσταση των μυών.

– Πώς να αντισταθείς σε μία δροσερή σαλάτα με πλούσιο dressing από Μακεδονικό Ταχίνι ή σε ένα dip στο οποίο θα βουτάς κριτσίνια, μία αραβική πίτα ή ακόμα και λαχανικά;

Το ταχίνι είναι ιδανικό για να το χρησιμοποιήσεις ως σάλτσα ή ως βασικό συστατικό μίας sauce του κυρίως φαγητού.

– Χρησιμοποίησε το ταχίνι ως ένα twist για να κάνεις πιο ενδιαφέροντα παραδοσιακά πιάτα, όπως η φακοσαλάτα ή οι σούπες λαχανικών.

Με το Μακεδονικό Ταχίνι, κάθε μέρα, νηστείας ή μη, είναι γεμάτη γεύση, θρεπτικά στοιχεία αλλά και ποικιλία που μετατρέπουν την πιο καθημερινή συνήθεια, αυτή του φαγητού, σε μία συναρπαστική εμπειρία.

ΠΗΓΗ: jenny.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φουσκάλα στα πόδια; Έτσι θα την αντιμετωπίσεις…

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Η μέθοδος που ανακουφίζει 7 στους 10 με φυσικό τρόπο

Efi Nika

6 διατροφικές συνήθειες που βοηθούν στη μείωση της κυτταρίτιδας

Efi Nika